Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Основните политически фигури вече упражниха правото си на глас в Истанбул

Снимка: Мариян Карагьозов

Президентът Реджеп Ердоган гласува със семейството си, включително и своя зет – министъра на финансите Берат Албайрак – в квартал „Юскюдар“ в азиатската част на града. Турският държавен глава лаконично заяви, че вярва, че жителите на Истанбул ще направят най-добрия избор за града. Кандидатът на Партията на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм гласува заедно със съпругата си Семиха и някои от внуците си в квартал „Тузла“.

Опозиционният кандидат Екрем Имамоглу гласува заедно със съпругата си Дилек и големия си син в квартал „Бейликдюзю“, на който беше кмет в миналия мандат. Той заяви, че със съзнание за право, законност и справедливост гражданите ще направят най-добрия избор.

Лидерът на Добрата партия Мерал Акшенер заяви, че според информацията, която получава от сутринта, избирателната активност ще бъде много висока.

Висшата избирателна комисия решава дали бюлетини, пуснати в една от избирателните секции, които по грешка са били подпечатани с печат за парламентарни, а не за местни избори, да бъдат отчетени като валидни. И Партията на справедливостта и развитието, и Народнорепубликанската партия са подали искания тези бюлетини да бъдат зачетени.
Вижте още
Бойко Борисов

Борисов: Отпускаме над 16 млн. лв. в подкрепа на 160 училища

На днешното си заседание правителството отпусна по бюджетите на общините над 16 милиона лева. Премиерът Бойко Борисов съобщи решението във видео в профила си във Фейсбук: „За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв“...

публикувано на 12.08.20 в 12:42

Днес Смолян се сбогува с Христина Лютова

Днес Смолян се прощава с любимата си родопска певица Христина Лютова. Във фоайето на Родопския драматичен театър - Смолян се състоя  поклонението пред урната с тленните останки на емблематичната изпълнителка, която е и почетен гражданин на Смолян. Последно сбогом с нея си взеха колегите й от ансамбъл Родопа, Валя Балканска, председателят на..

публикувано на 12.08.20 в 12:40
Foto: BTA

Риск за въвеждане на локална карантина на места в Гърция

Утежнена е епидемиологичната обстановка в Гърция с риск за въвеждане на локална карантина на места. Броят на заразените за ден е 196 с основни огнища област Атика и Солун. Полиция следи навсякъде за спазване на мерките. Полицейски екипи проверяват за спазване на вечерния час от заведенията. Налагат глоби от 10 хил. евро на собственици, които не са..

публикувано на 12.08.20 в 12:33

Огнеборци локализираха 4 пожара в областта вчера.

10 огнеборци гасили 4 пожара в областта вчера.  Около 35 декара сухи треви и храсти били обхванати от пламъци вследствие на небрежна работа с огън в землището на село Голям Девесил.  Екип на пожарната служба в Крумовград локализирал и загасил пламъците.  Няма щети. Около 15 часа вчера пламъци обхванали около 5 декара сухи треви и храсти в..

публикувано на 12.08.20 в 11:44

Кърджалиец отива на съд за подаване на фалшиви данни в НОИ

За съзнателно използване на неистински официален документ е образувано досъдебно производство в ОД на МВР-Кърджали.  В Териториалното поделение на НОИ бил подаден образец за трудов стаж с вписани неверни данни.  Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

публикувано на 12.08.20 в 11:37

31-годишен заплашва с убийство 57-годишен в Жинзифово

За отправени закани за убийство 31-годишен е задържан в РУ-Кърджали.  Скандал между него и 57-годишен станал снощи около 20 часа в село Жинзифово и тогава били отправени заплахите за саморазправа.  Проверката по случая е по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

публикувано на 12.08.20 в 11:32

Един нов случай на КОВИД-19 в област Смолян

През вчерашния ден е регистриран един нов случай на КОВИД-19 в нашата област – жена на 76 г. от Златоград.  Тя се лекува от пневмония в местната болница.  Контактните й лица са установени и са предприети противоепидемични мерки.

публикувано на 12.08.20 в 10:32