Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министър Кирил Ананиев разгледа новите свръхмодерни линейки (видео)


Здравният министър Кирил Ананиев посети днес болницата в Кърджали. По покана на проф.д-р Тодор Черкезов изпълнителен директор на МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски” министърът разгледа новите две свръхмодерни линейки, с които  Центърът за спешна медицинска помощ се сдоби. Това бе и финализиращата част на европейския проект, който е в рамките на съвместна програма с Гърция. Линейките нямат аналог в България, каза министърът и допълни: "Линейките могат наистина да имат най-добрата, най-съвършената, най-високотехнологичната апаратура, но все пак тя е свързана с човека и нейното управление, на тази апаратура. Самият факт обаче че въвеждаме такива високи технологии като телемедицината, показват, че ние може вече много по-успешно да помагаме на хората, които имат нужда".  Според министър Ананиев, един от най-големите проблеми в здравеопазването в момента е човешкият ресурс. Полагат се особени грижи съвместно с МОН, и по отношение на по-голям прием на лекари и на професионалисти по здравни грижи, така и по отношение на специализациите.
Министър Кирил Ананиев приветства успешното финализиране на проекта и пожела на персонала на болницата, колкото и модерни да са линейките, все по-малко случаи да има, в които да се налага да ги използват.Галерия

Вижте още

Отварят дежурна детска градина в Кърджали, ако здравният министър разреши

Община Кърджали изпраща днес писмо до министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов  с искане да  разреши отваряне на  дежурна детска градина за децата на  работещите  в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Центъра за спешна медицинска помощ в периода 27 ноември – 21 декември 2020г. Решението бе взето днес на заседание на Общинския..

публикувано на 27.11.20 в 13:58

Първата доставка от антигенни тестове за коронавирус е вече в Кърджали

Регионалната здравна инспекция в Кърджали е получила първата доставка от антигенни тестове за коронавирус. 1 000 броя от тях вече са доставени на лечебните заведения. Това съобщи областният управител Никола Чанев, като уточни, че досега болниците са ги купували: "Те ще бъдат разпределени на лечебни заведения и на ЦСМП. В Лечебните заведения за..

публикувано на 27.11.20 в 12:09

Новите ограничителни мерки за борба с коронавируса влизат в сила тази вечер

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.  Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските..

публикувано на 27.11.20 в 11:50

18 новозаразени с Covid-19 в Кърджали

За последното денонощие новите случаи в област Кърджали са 18, според данните на Единния информационен портал. В Смолян цифрата е 36, в Хасково - 113. С новите случаи от трите области общият брой на диагностицираните с коронавирусна инфекция у нас за последните 24 часа е 3 568. Направените PCR тестове са малко над 9 000, като положителните проби..

публикувано на 27.11.20 в 11:45

ВиК спира водата в част от Кърджали на 26 ноември

"Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали съобщава на своите абонатите, че поради независещи от дружеството обстоятелства, прекъсването на водоподаването обявено за 25.11.2020 г. от 13.00 до 18,00 часа за районите от град Кърджали - ул. „Ивайло”, ул. „Иван Вазов”,  ул. „Северна”, ул. „Морава”, кв. Байкал в района между бул. „Беломорски” и..

публикувано на 26.11.20 в 11:05

Няма да вдигат данъците в Кърджали

Общинските съветници на ПП ГЕРБ бяха единствените, които остро разкритикуваха намерението на община Кърджали да вдигне налозите на проведеното снощи обществено обсъждане на Проекта за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци. Те възразиха срещу подготвяното увеличение на данък сгради и МПС с мотива, че в условията на пандемия и..

публикувано на 26.11.20 в 10:28

Студено време днес в Кърджали, в момента е три градуса

В сутрешните часове на отделни места в котловините на Югозападна България, а до по-късно през деня и по поречието на Дунав видимостта ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°; максималните от 9° до 14°, в местата с по-трайни мъгли ще са по ниски: 6-7°. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до..

публикувано на 26.11.20 в 09:45