Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Минерални бани провеждат безплатни профилактични прегледи

Безплатни профилактични прегледи на щитовидната и млечните жлези и на жлъчно- чернодробната област ще се проведат на 13 юли, събота в село Караманци, община Минерални бани в Здравната служба от 10.30.ч. до 15.30 ч.

Прегледите ще бъдат извършени от специалист от Университетска многопрофилна болница „ Свети Георги” гр. Пловдив. По същото време специалист ортодонт ще  направи безплатни профилактични прегледи на заболявания на устната кухина, съобщават от общинската администрация в община Минерални бани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

На 1 октомври тестват сирените и BG-ALERT

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара..

публикувано на 25.09.24 в 13:34

Георги Кулов: Избирателите на ДПС са объркани, 1/3 от тях вероятно ще гласуват за други партии

За избирателите на ДПС ще бъде трудно да се ориентират по отношение на коалициите от двете крила в Движението, коментира в ефира на Радио Кърджали журналистът и историк Георги Кулов. Според него има голям отлив на избиратели на ДПС  и около 1/3 от тях вероятно ще изберат други партии. „Разочарованието сред електората на партията, която..

публикувано на 25.09.24 в 12:39

Шести лекоатлетически турнир за деца „Хасково“ 2024

Община Хасково и Спортен клуб „Атлетик“ организират за шеста поредна година лекоатлетически турнир за деца от 6 до 16 години. В събота, 28 септември 2024г., от 10,00 часа на стадион „Хасково“ са първите стартове на малките лекоатлети от цялата страна. Тази година партньор на основните организатори е Държавна агенция закрила на детето...

публикувано на 25.09.24 в 12:23
Доган и Пеевски

Разделеното ДПС – а сега накъде? В Кърджали предстои интересна и бурна предизборна битка

За първи път от своето създаване най-голямата организация на ДПС в страната – тази в Кърджали, ще се яви на изборите разделена. С две коалиции и две кандидат-депутатски листи. Традиционните гласоподавателите на тази партия също са раздвоени кого да подкрепят и се лутат между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според политолози районът, известен..

публикувано на 25.09.24 в 10:53

Контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните медикаменти са открити при три проверки на влизащи в страната превозни средства от Турция.   При един от случаите на 21.09.2024г. в 12:40 часа на пункта пристига автобус с турска..

публикувано на 25.09.24 в 10:42

Срокът за подаване на коригиращи декларации изтича на 30 септември, напомнят от НАП

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно..

публикувано на 25.09.24 в 09:55

Слънчево, с краткотрайни валежи на места

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между..

публикувано на 25.09.24 в 07:42