Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Пешев: Осветлението не е малко перо. Ще ни струва около милион лева

Автор:
Петър Пешев
Снимка: Георги Димитров

Президентът на новака в елита на родния ни футбол "Арда" Петър Пешев гостува в актуално студио "Дерби". Той разкри, че все още няма яснота кога кърджалийци ще посрещат съперниците си на "Арда Арена", тъй като работата по поставянето на осветлението не се знае кога ще започне. Дотогава "Арда" ще приемат съперниците си на стадион "Локомотив" в Пловдив.
"За нас този стадион е много важен. Там спечелихме баража, там постигнахме и първа победа срещу стабилня отбор на Берое. Надявам се докато имаме ремонтни дейности, да ни върви на стадиона на Лаута. Чакаме да ни дойде финансирането за осветлението, каквото зависи от нас сме го направили. Като дойде финансирането, за 2-3 месеца ще направим и осветлението. Докато няма пари, няма как да играем, не можем да вземем лиценз. Стадионът ни отговаря на всички останвали изисквания, с изключение на това. Поставянето на осветлението ще струва един милион лева", разказа Пешев. Той допълни, че община Кърджали помага на футболния клуб.

"Имаме договор за 10 години за стадиона, проекта за подобренията, които сме планирали, е в министерството. Със собствени средства сме направили доста други подобрения- седалки, фитнес. Осветлението не е малко перо. В нашия случай то трябва да е извън стадиона и ще ни струва около милион лева. Не е както на стадионите във Враца и на Славия, на които е поставено вътре. Така че това оскъпява нещата. Няма достатъчно български футболисти, които да са на ниво. Всеки иска да играе с български футболисти, но ги няма. А добрите български футболисти искат страшно много пари и отиват в чужбина. Ние започнахме в мача с Берое с 4-5 човека от състава от миналата година", добави Петър Пешев. Чуйте още от него:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02
Египетски лешояд (Neophron percnopterus)

Елица Иванова: Предизвикателство е един лешояд да оцелее до възрастна птица

Елица Иванова от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)сподели, че египедският лешояд е една от най-бързо изчезващите птици на планетата.  "Те са в огромен спад. Срещат се в България основно в Източните Родопи. В Североизточна   България също има няколко двойки египетски лешояди. Заплахите за тях са доста сериозни. Това са..

публикувано на 09.07.24 в 18:10
Ибрахим Карахасан -Чънар

В ДПС "злият дух от бутилката" е изпуснат, според Ибрахим Карахасан-Чънар

В ДПС нещата се въртят върху триъгълника диалог-санкция-дерибеи. Това каза пред БНР историкът и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар и уточни: "Диалога го няма, санкциите ги има, а Делян Пеевски говори за дерибеи". По думите на историка почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил в изолация, "защото не му се занимава повече с политика", заради което..

публикувано на 08.07.24 в 16:17

В ДПС има криза в механизма на взимане на решения, смята Хасан Адемов

Случващото се в ДПС е криза в механизма за вземане на решенията, заяви в интервю за БНР Хасан Адемов - член на Централното оперативно бюро на Движенето. По думите му основен проблем е, че решенията не се вземат от колективните органи на партията: "Политиката е колективно занимание и индивидуалните решения винаги срещат някаква съпротива. /…/ Сега..

публикувано на 08.07.24 в 16:12
снимката е илюстративна

Пожарникари спасяват животни

Два екипа на пожарните служби в Кърджали и Момчилград са спасявали животни след подадени сигнали, съобщават от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  На 6 юли малко след 9 часа екип на кърджалийската служба е бил изпратен в село Глухар, където е имало ранен щъркел. Птицата, която била с травма на крилото, е предадена на служители на РИОСВ-Хасково...

публикувано на 08.07.24 в 11:13