Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителствово иска ресор киберсигурност в новата ЕК

Снимка: Мехмед Реджеб"Измишльотина" е, че България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия съобщи премиерът Бойко Борисов на медиите при посещението си в Крумовград, където в петък тържествено откри рудник за добив на злато. Министър-председателят опроверга информацията във вестник "Политико", че България иска ресор земеделие. Правителството иска модерните ресори - киберсигурност, управление на ИТ технологии и те са заявени още преди месец и половина заяви Борисов.

"Това, което искаме, са модерните pecopu — киберсигурност, управление на ИТ технологии, това сме го заявили в мое лице преди месец u половина. За какво ни е ресор "Земеделие"? Там парите са ясно u точно разпределени за всички държави. Какво ще направи (Габриел) в ресор "Земеделие"? Някой пуска тези слухове, за да излезе, че, едва ли не, не са ни го дали, каза Борисов.

Желанието на България да отговоря за киберсиryрността на целия Европейски съюз почти съвпада по време с атаката срещу Националната агенция по приходите, която бе хакната и бяха източени личните данни на над 5 млн. българи.

Чуйте цялото изказване на министър-председателя на България в звуковия файл.


Вижте още

Заради токов удар Градският часовник не би в 15 часа

Градският часовник, един от символите на Кърджали не би в 15 часа. Причината е токов удар, а спирането му вероятно е било трийсетина минути, заяви Димитър Разкалински от сектор „Управление при  отбранително-мобилизационна подготовка“в общината. Това, че ударите не отекнаха, взриви социалната мрежа. Въпреки това сюжетът имаше добра..

публикувано на 24.03.23 в 16:33

Момчилград е домакин на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Момчилград е домакин на второто издание на националната програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и спорта“. Събитието се провежда със съвместното партньорство на  СУ "Никола Йонков Вапцаров" и Община Момчилград. Националната програма на МОН обхваща ученици от I до XII клас от държавни, общински и частни..

публикувано на 24.03.23 в 11:59

644 моторни превозни средства са проверени при специализирана полицейска операция

Специализирани операции. 644 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за ограничаване на тежките пътни произшествия и контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 155 са констатираните нарушения, за които са съставени 11..

публикувано на 24.03.23 в 11:30

Близо 6 млн. лева ще бъдат вложени в уличната мрежа в Община Кърджали през настоящата година

Близо 6 милиона лева е сумата, която Община Кърджали планира да бъде вложена в ремонтни дейности по общинската пътна мрежа до края на годината. Това каза пред БТА кметът д-р инж. Хасан Азис. По думите му около 1 милион е сумата, заделена за изкърпване на дупки по улиците след зимния сезон. Дейностите започват от централна градска част и най-големия..

публикувано на 24.03.23 в 10:07

Над 7 млрд..евро е стокообменът между България и Турция за 2022

Рекордно ниво от 7 милиарда и 300 милиона евро е достигнал стокообменът между България и Турция миналата година. Това каза при откриването на българо-турски бизнес и инвестиционен форум в Бургас служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Той подчерта, че страната ни си поставя за цел да увеличи този стокообмен с още 30%. Над 250..

публикувано на 24.03.23 в 09:26

Мариана Милтенова: Търговските вериги изнудват производителите с допълнителни отстъпки

Големите търговски вериги изнудват българските производители с допълнителни търговски отстъпки върху изкупната цена, съобщи в ефира на БНР Мариана Милтенова от Националния съюз на градинарите. 5% за търговски разходи и логистика е цената, на която родното производство стига до щанда, каза тя. "Първо, ние за да влезем в супермаркетната верига,..

публикувано на 24.03.23 в 09:23

Реновират парка до сградата на бивша кооперация в Джебел

Започва реновиране на парка до сградата на бившата потребителна кооперация „НАРКООП“ в Джебел. Нови детски съоръжения и пейки, подмяна на всички настилки в и около парка, засаждане на нови декоративни видове дървета и храсти, разширяване на централната алея, подмяна на цялото осветление, изграждане на автоматична поливна система и ремонт на..

публикувано на 24.03.23 в 09:09