Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изгражда се Единен център за обработка на нарушенията

Снимка: БГНЕСВ процес е изграждането на Единен център за обработка на нарушенията. Това означава, че всички генерирани нарушения ще се изпращат автоматично в този център и там ще се обработват от системата. Това заяви главния секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов. По думите на Иванов този Център ще повиши с близо 50% ефективността на процеса, при който първо полицейския служител трябва да регистрира определен брой нарушения, а после да ги обработи и изпрати за налагане на санкция. Той ще освободи и време на полицаите да вършат повече работа. Главният секретар отбеляза още, че такива центрове съществуват в много европейски страни. Предстои българският такъв да заработи в най-скоро време, заяви главния комисар.
Вижте още
Жителите на селата Бял извор, кв.

Заработи пункт за дарения в община Ардино

Започна дарителска кампания в община Ардино за набиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция. Нови топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти, хигиенни материали и парични дарения се събират в пункта, който се намира в сградата на общинската администрация, вход на Общинския съвет; ет.1; стая №1.  Определеното лице..

публикувано на 08.02.23 в 09:30
Айнур Касим - една от стотиците дарителки за пострадалите и кмета Хасан Азис

Отварят пунктове за дарения във всички кметства в община Кърджали

Във всички кметства в община Кърджали отварят врати пунктове  за набиране на дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в Югоизточна Турция , съобщиха от пресцентъра. "В кметствата на всички 117 населени места на територията на Кърджали са открити пунктове за дарения за пострадалите от земетресенията в Турция.  В последните..

публикувано на 08.02.23 в 08:47
Ахмед Доган

Ахмед Доган с дарение от 1 млн. лири за пострадалите

Ахмед Доган изпраща дарение от 1 млн. турски лири за пострадалите от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия на 6 февруари т.г. Това съобщава с прочувствени думи самият почетен председател на ДПС, цитиран във фейсбук профила си от един от настоящите заместник-председатели и кмет на Кърдали Хасан Азис. "Историята на Република Турция е трасирана от..

публикувано на 08.02.23 в 08:31
Роднини на хора в неизвестност чакат пред рухнала сграда, докато спасители търсят в руините в окръг Елбистан, провинция Кахраманмараш, Турция, 7 февруари 2023 г.

Загиналите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърлиха 8100 души

Расте броят на загиналите след опустошителните земетресения в понеделник в районите между Турция и Сирия. По официални данни те вече са над 8 100 души. Пострадалите са десетки хиляди.  Мащабни операции по издирване на оцелели са в ход в Турция и Сирия след бедствието в началото на седмицата.  Броят на загиналите в Турция нарасна на близо 5900 души,..

публикувано на 08.02.23 в 08:12

БЧК в Хасково организира пункт за материални помощи за Турция и Сирия

Заради опустошителното земетресение в Турция и Сирия от 6-и февруари 2023г, Българският червен кръст обявява Национална кампания за набиране на материални дарения. Всеки който има възможност може да дари: -          нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; -          ново спално бельо; -          нови топли завивки; -..

публикувано на 07.02.23 в 17:51
Манол Гаренов

10-годишният син на свещеник е първият дарител в Кърджали за пострадалите в Турция

Манол е възпитаник на СУ “Отец Паисий“. Ученик е в IV „а“ клас. Открихме го пред класната стая, като току що се бе върнал от библиотеката на училището.  „Според мен, всички деца трябва да дарят част от парите си“, казва Манол и добавя „Дори всичките си пари, за да помогнат на бедстващите хора“.  Момчето признава, че родителите му го учат да..

публикувано на 07.02.23 в 16:15
Даниел Палазов в средата Сейрула Лютви в дясно и Любомир Колев в ляво

Осмокласникът Даниел Палазов спечели национален конкурс

Осмокласникът от Средно училище "Петко Р. Славейков" в Кърджали Даниел Палазов е обявен за национален победител в 6-ия Национален конкурс за СТЕМ науки в България.  Даниел Палазов кандидатства със своя авторски проект „Умален модел на училището ми“. Той безапелационно спечели първото място и званието национален победител.  За ученикът в момента..

публикувано на 07.02.23 в 11:55