Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Регламентация на тротинетки и електрически скутери се очаква до три месеца

Малина Крумова
Снимка: БГНЕС


До три месеца се очаква регламентация на тротинетки и електрически скутери. Това заяви Малина Крумова, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по Пътищата". Хората ползващи електрически тротинетки не трябва да забравят, че са участници в пътното движение. Това, че към този момент няма регламентация и ясни правила за тяхното ползване не значи, че не трябва да се спазват правилата за движение. Много често, както хората с тротинетки така и велосипедистите знаят своите права, но не знаят своите задължения, заяви Крумова.

Чуйте цялото изказване в звуковия файл.

Вижте още

Заради токов удар Градският часовник не би в 15 часа

Градският часовник, един от символите на Кърджали не би в 15 часа. Причината е токов удар, а спирането му вероятно е било трийсетина минути, заяви Димитър Разкалински от сектор „Управление при  отбранително-мобилизационна подготовка“в общината. Това, че ударите не отекнаха, взриви социалната мрежа. Въпреки това сюжетът имаше добра..

публикувано на 24.03.23 в 16:33

Момчилград е домакин на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Момчилград е домакин на второто издание на националната програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и спорта“. Събитието се провежда със съвместното партньорство на  СУ "Никола Йонков Вапцаров" и Община Момчилград. Националната програма на МОН обхваща ученици от I до XII клас от държавни, общински и частни..

публикувано на 24.03.23 в 11:59

644 моторни превозни средства са проверени при специализирана полицейска операция

Специализирани операции. 644 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за ограничаване на тежките пътни произшествия и контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 155 са констатираните нарушения, за които са съставени 11..

публикувано на 24.03.23 в 11:30

Близо 6 млн. лева ще бъдат вложени в уличната мрежа в Община Кърджали през настоящата година

Близо 6 милиона лева е сумата, която Община Кърджали планира да бъде вложена в ремонтни дейности по общинската пътна мрежа до края на годината. Това каза пред БТА кметът д-р инж. Хасан Азис. По думите му около 1 милион е сумата, заделена за изкърпване на дупки по улиците след зимния сезон. Дейностите започват от централна градска част и най-големия..

публикувано на 24.03.23 в 10:07

Над 7 млрд..евро е стокообменът между България и Турция за 2022

Рекордно ниво от 7 милиарда и 300 милиона евро е достигнал стокообменът между България и Турция миналата година. Това каза при откриването на българо-турски бизнес и инвестиционен форум в Бургас служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Той подчерта, че страната ни си поставя за цел да увеличи този стокообмен с още 30%. Над 250..

публикувано на 24.03.23 в 09:26

Мариана Милтенова: Търговските вериги изнудват производителите с допълнителни отстъпки

Големите търговски вериги изнудват българските производители с допълнителни търговски отстъпки върху изкупната цена, съобщи в ефира на БНР Мариана Милтенова от Националния съюз на градинарите. 5% за търговски разходи и логистика е цената, на която родното производство стига до щанда, каза тя. "Първо, ние за да влезем в супермаркетната верига,..

публикувано на 24.03.23 в 09:23

Реновират парка до сградата на бивша кооперация в Джебел

Започва реновиране на парка до сградата на бившата потребителна кооперация „НАРКООП“ в Джебел. Нови детски съоръжения и пейки, подмяна на всички настилки в и около парка, засаждане на нови декоративни видове дървета и храсти, разширяване на централната алея, подмяна на цялото осветление, изграждане на автоматична поливна система и ремонт на..

публикувано на 24.03.23 в 09:09