Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гроздан Колев: Няма отлив на учители от образователната система в КърджалиВ Кърджали няма конкретно установен отлив на учители от професията независимо по каква причина. Нещо повече, дори има учители напуснали преди години с молби да се завърнат, заяви Гроздан Колев, началник на РУО-Кърджали. Освен това имаме и доста икономисти и инженери минали през механизмите за получаване на следдипломна квалификация, подчерта Колев. На прага на новата учебна година, учениците, които ще постъпят в първи клас на 15 септември са 950. Тази цифра е на база учениците, които са били първи клас миналата година и прогнозни данни от децата излизащите от детските градини. Обявените свободни работни места към 10 август са 20 на брой в зависимост от потенциала и потребностите декларирани от директорите на училищата. Пет от работните места са за учители в целодневна организация или това са така наречените възпитатели.


Чуйте цялото интервю на Ангел Шенков с Гроздан Колев в звуковия файл.


Вижте още

Определят състава на Районната избирателна комисия в Кърджали

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев насрочи консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители. Консултациите ще се проведат на 5 февруари в сградата на Областна администрация Кърджали. Призовани са представители на парламентарно представените партии и коалиции..

публикувано на 03.02.23 в 11:19

Голям интерес към ледената пързалка в Крумовград

Мобилната ледена пързалка радва малки и големи жители на община Крумовград.  Пързалката предизвиква голям интерес у всички жители и гости на града и е напълно безплатна. Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград: „Ледената пързалка се посрещна с огромен интерес. Доволна съм, че успяхме да реализираме това мое предложение. Пързалката в..

публикувано на 03.02.23 в 10:20

Служебното правителство приема план-сметката на разходите за изборите

След като встъпи в длъжност, новото служебно правителство ще заседава за да приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април. ЦИК вече изпрати до министерството на финансите планираните си разходи за подготовката на предсрочния вот, не като пожела отделно да се предвидят средства за..

публикувано на 03.02.23 в 09:03

Полицията разкри 16-годишен крадец на автомобил

В районното управление Крумовград била подадена жалба, че на 31 януари срещу 1 февруари в село Полковник Желязово бил откраднат лек автомобил, собственост на 49-годишен жител на общината. В хода на започналата проверка полицейски служители открили колата, изоставена по пътя от Крумовград към село Пелин. Издирен е бил и извършителят на деянието –..

публикувано на 02.02.23 в 12:07

200 души от община Смолян ще получават топъл обяд

От началото на месеца започва раздаването на топъл обяд, финансиран по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс. Услугата ще получават 200 лица от община Смолян. Предвидено е проектът да продължи до 30.09.2025 г. Потребители по проекта са хора от целевите групи:..

публикувано на 02.02.23 в 12:03

Изплащането на пенсиите ще се извърши по график

Изплащането на пенсиите през февруари чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник). Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари, съобщават от Националния осигурителен..

публикувано на 02.02.23 в 12:00
Мелек Субашъ предизвика интереса на милиони в Турция.

Изселничка от България предизвика интереса на милиони в Турция

35-годишната зам.-кметица на община Биледжик Мелек Субашъ, която е родена в България, предизвика интереса на милиони в Турция. Младата кметица събуди интереса на милиони турци с приликата си с английската актриса Лина Хийди от паметния сериал "Игра на тронове". Социалните мрежи бяха залети с коментари и въпроси, свързани с нея. На..

публикувано на 02.02.23 в 10:28