Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицията се мобилизира с мерки за контрол на пътната безопасност за празничните дни


Областната дирекция на МВР-Кърджали ще ангажира целия си ресурс в организацията на движението и контрола на водачите на моторни превозни средства по време на празничните дни по повод Съединението на България, като най-голямо внимание на пътната безопасност ще се обърне на главния път по посока ГКПП Маказа. В това число са включени радари, камери, дрегери и тестове за наркотици, заяви директорът на областната дирекция старши комисар Атанас Илков. На местата, където би могло да има някакви затруднения, „Пътна полиция” ще се включи и ще регулират движението, така че максимално да се избегне дискомфортът  на водачите, уточни Илков. Той допълни, че техническите средства имат най-голям възпиращ ефект за нарушителите, като  призова жителите на областта, които смятат да отсъстват по празниците, да проверяват преди отпътуване за забравени отворени прозорци и врати, както и да предупредят свои близки и съседи за отсъствието си с цел превенция да наблюдават домовете им.  Според шефа на полицията е добре живущите да не оставят в жилищата си пари и ценни предмети по време на дните в които няма да ги има. Старши комисарят призова ако съседи забележат нещо подозрително, да звънят на 112 или да уведомят полицията.  „Призовавам водачите да не излагат на риск себе си, своите близки и останалите участници в движението“, заключи Илков.
Вижте още

Заменят много членове на секционни комисии

Голям е броят на заменените членове на секционни избирателни комисии на територията на област Кърджали за предстоящите избори на 2-ри април. Това затруднява работата на Районната избирателна комисия, каза нейният председател Павел Гатев. 

публикувано на 31.03.23 в 16:28

В три кърджалийски общини се забранява продажбата на алкохол

3 от 6-те общини в областта публикуваха на официалните си страници заповед за забрана на продажба на алкохол в изборния ден. Това са общините Момчилград, Крумовград и Кирково. В заповедта на градоначлниците на Момчилград и Крумовград забраната е за 1 и 2 април, а в Кирково е само в изборния ден. Текстът гласи, че се забранява продажбата и..

публикувано на 31.03.23 в 14:14

Кадир Мустафов: Поскъпването на продуктите води до покачване на цените в заведенията

Повишаването на доставните цени на основните продукти води до покачване на цените в заведенията в Кърджали. Същевременно от бранша отчитат продължаващ недостиг на кадри. Това каза областният председател на Българската асоциация на заведенията Кадир Мустафов. Той допълни още, че търси и за своя ресторант кадри, дори и да са неквалифицирани и обучава..

публикувано на 31.03.23 в 14:04

ЦИК ще обяви междинна избирателна активност два пъти в изборния ден

На два пъти в изборния ден в неделя ще се отчита междинна избирателна активност. Това ще става към часовете 11.00 и 16.00, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). На страницата на Комисията данните ще бъдат публикувани съответно до 12 и до 17 часа. Окончателната информация за броят на гласувалите ще бъде оповестена след обработката на данните от..

публикувано на 31.03.23 в 13:20

450 служители на МВР в областта ще следят за обществения ред

450 служители на МВР в областта поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на избори за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа и устройствата за машинно гласуване ще започне от събота преди обяд и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на материалите в..

публикувано на 31.03.23 в 12:35
Недоволните лозари се събират пред президентството, след което шествието им ще се насочи към министерството на земеделието.

И лозарите излизат на протест

И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на бранша си. Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с настояване да се предвиди ежегоден национален бюджет за подпомагане на лозаро-винарския сектор и десертните лозя. Да..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

Проверят туроператори и екскурзоводи на ГКПП "Капитан Андреево"

Приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции на ГКПП "Капитан Андреево", където обект на инспекцията бяха туроператорите и екскурзоводите. Общо 15 автобуса са били проверени. Само едно е констатираното нарушение. По-голямата част от пътуващите за Истанбул са туристи за фестивала на лалето, обясни Мария Забилева от Министерство на..

публикувано на 31.03.23 в 08:55