Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи ще се обучават как да пишат фишове

Снимка: Радио Шумен



Съществува практика в която електронните фишове масово се отменят със съдебните решения. В резултат на това разходите по делата на Пътна полиция надхвърлят многократно наложената от тях глоба. Според доклад на МВР 50 % от обжалваните актове падат в съда, заради невръчени наказателни постановления и пропуски при написването на актовете при нарушения.

Необходим е да се направи един много задълбочен анализ на причините и предпоставките, които способстват нашите фишове и актове да бъдат отменяни със съдебните решения,заяви директорът на областната дирекция на МВР Кърджали старши комисар Атанас Илков. Планирали сме обучения, които да включват всичко онова което се допуска като грешки, така че да доведем до санитарен минимум фишовете и актовете, които се отменят в съда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Голям пожар избухна край Атина, спасяват хора, обкръжени от огъня

Голям пожар се запали до Атина. Горят и къщи. Огнеборците спасяват хора, обкръжени от огъня. До четвъртък включително страната е с много висок риск от пожари, съобщават от Гражданска защита в южната ни съседка.  Големият пожар, избухнал във вилна зона до Атина, в района на Варнава, достигна до къщи, а пожарникарите спасяват хора, които са обкръжени..

публикувано на 11.08.24 в 21:17

Концерт събира обичани артисти и изпълнители на Арена "Спартак"

Голям благотворителен концерт „Ангелите на Каран и Рени“ ще се проведе тази вечер в Кърджали от 20 часа на Арена "Спартак". Той ще събере някои от обичаните от тийнейджърите артисти и изпълнители. Преди концерта в парк "Простор" имаше фен среща с известни инфлуенсъри и тиктокъри. Двете прояви събират средства за лечението на Каран и Рени. Каран е на..

публикувано на 11.08.24 в 17:12

НИМХ: Жълт кода на 12 август, температури между 34° и 39°

Жълт код за високи температури издаде за утре, 12 август, Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за цялата страна. Според прогнозата на НИМХ през нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури..

публикувано на 11.08.24 в 14:09

Няма огнища на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че  животните са клинично здрави, съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни преживни..

публикувано на 11.08.24 в 11:31

Гранична полиция: Заради трафика през "Маказа" и "Кулата" препоръчваме алтернативни пунктове

Трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" ,и ГКПП "Кулата "на вход / изход за леки автомобили, съобщават от ГД "Гранична полиция".  Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от дирекцията  препоръчват използването на алтернативни пунктове на..

публикувано на 11.08.24 в 09:40

Потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа

Турският министър на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу заяви, че потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа. Уралоглу обяви снощи в профила си в социалната мрежа Екс, че властите вдигат ограниченията за достъпа до Инстаграм след проведени успешни преговори с представители на Мета. Достъпът до социалната..

публикувано на 11.08.24 в 08:13

Минимално поскъпват зеленчуци и основни хранителни стоки

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас,..

публикувано на 11.08.24 в 08:09