Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицаи ще се обучават как да пишат фишове

Снимка: Радио ШуменСъществува практика в която електронните фишове масово се отменят със съдебните решения. В резултат на това разходите по делата на Пътна полиция надхвърлят многократно наложената от тях глоба. Според доклад на МВР 50 % от обжалваните актове падат в съда, заради невръчени наказателни постановления и пропуски при написването на актовете при нарушения.

Необходим е да се направи един много задълбочен анализ на причините и предпоставките, които способстват нашите фишове и актове да бъдат отменяни със съдебните решения,заяви директорът на областната дирекция на МВР Кърджали старши комисар Атанас Илков. Планирали сме обучения, които да включват всичко онова което се допуска като грешки, така че да доведем до санитарен минимум фишовете и актовете, които се отменят в съда.

Вижте още

Заменят много членове на секционни комисии

Голям е броят на заменените членове на секционни избирателни комисии на територията на област Кърджали за предстоящите избори на 2-ри април. Това затруднява работата на Районната избирателна комисия, каза нейният председател Павел Гатев. 

публикувано на 31.03.23 в 16:28

В три кърджалийски общини се забранява продажбата на алкохол

3 от 6-те общини в областта публикуваха на официалните си страници заповед за забрана на продажба на алкохол в изборния ден. Това са общините Момчилград, Крумовград и Кирково. В заповедта на градоначлниците на Момчилград и Крумовград забраната е за 1 и 2 април, а в Кирково е само в изборния ден. Текстът гласи, че се забранява продажбата и..

публикувано на 31.03.23 в 14:14

Кадир Мустафов: Поскъпването на продуктите води до покачване на цените в заведенията

Повишаването на доставните цени на основните продукти води до покачване на цените в заведенията в Кърджали. Същевременно от бранша отчитат продължаващ недостиг на кадри. Това каза областният председател на Българската асоциация на заведенията Кадир Мустафов. Той допълни още, че търси и за своя ресторант кадри, дори и да са неквалифицирани и обучава..

публикувано на 31.03.23 в 14:04

ЦИК ще обяви междинна избирателна активност два пъти в изборния ден

На два пъти в изборния ден в неделя ще се отчита междинна избирателна активност. Това ще става към часовете 11.00 и 16.00, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). На страницата на Комисията данните ще бъдат публикувани съответно до 12 и до 17 часа. Окончателната информация за броят на гласувалите ще бъде оповестена след обработката на данните от..

публикувано на 31.03.23 в 13:20

450 служители на МВР в областта ще следят за обществения ред

450 служители на МВР в областта поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на избори за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа и устройствата за машинно гласуване ще започне от събота преди обяд и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на материалите в..

публикувано на 31.03.23 в 12:35
Недоволните лозари се събират пред президентството, след което шествието им ще се насочи към министерството на земеделието.

И лозарите излизат на протест

И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на бранша си. Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с настояване да се предвиди ежегоден национален бюджет за подпомагане на лозаро-винарския сектор и десертните лозя. Да..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

Проверят туроператори и екскурзоводи на ГКПП "Капитан Андреево"

Приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции на ГКПП "Капитан Андреево", където обект на инспекцията бяха туроператорите и екскурзоводите. Общо 15 автобуса са били проверени. Само едно е констатираното нарушение. По-голямата част от пътуващите за Истанбул са туристи за фестивала на лалето, обясни Мария Забилева от Министерство на..

публикувано на 31.03.23 в 08:55