Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесмен от Турция направи дарение на кърджалийската болница



Бизнесмен от Турция направи за пореден път дарение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали за травматологичното отделение. Дарението е контейнер за лекарства, медикаменти и превързочни материали необходими за комплексното обслужване на пациентите, каза проф. д-р Тодор Черкезов, директор на многопрофилната болница.

Този контейнер ще бъде ползван в травматологичното отделение, в ежедневната работа на сестрите и на лекарите, тъй като този контейнер е компактен, изработен от специален материал, който позволява дезинфекция. Той ще бъде съпровождащ работата на медицинския екип и ще съдържа всички необходими лекарства, медикаменти, консумативи и превързочни материали, за да могат пациентите да бъдат обслужвани комплексно, а не всичките тези компоненти за които споменах да бъдат индивидуално раздавани в болничните стаи или пък да се забавя обслужването на пациентите. Така, че медицинските екипи ще имат със себе си едно съоръжение което ще бъде с тях и ще бъде „под ръка“ , за да може всеки един пациент да получи обслужването си комплексно.

Това дарение е изключително за отделението по травматология. То е осъществено със съдействието на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение Фейзи Бекир. Благодарности изказа още и д-р Огнян Георгиев, началник на отделение по ортопедия и травматология.

Първо искам да благодаря на председателя на борда на директорите г-н Фейзи Бекир за съдействието което ни оказа, и на г-н Юмер, и да кажа, че това е едно много ценно приспособление за дейността на отделението по ортопедия и травматология. Много навременно и много необходимо.

Благодарности на Юмер Дурмушоглу изказа и самия Фейзи Бекир за поредното му дарение, породено от очевадната нужда на болницата от дарение и помощи.

За съжаление, такава е ситуацията в почти всички болници в България и се нуждаем от такива бизнесмени, хора с възможности, които могат да помогнат по някакъв начин. И както г-н Юмер каза, ще има и продължение на даренията. Нашата идея е да направим ремонт на всички отделения които се нуждаят от такъв. За бизнесмените, които имат желание да помогнат, ние сме открити за такива дарения.

Програмата, която сме набелязали за обновяване на болницата и за подобряване на качеството на медицинското обслужване се реализира постепенно, каза още проф. Черкезов, но:

Както добре знаем, това не може да стане само със собствените средства на болницата. Не са достатъчни и средствата които получаваме от Министерството на здравеопазването. Затова с благодарност приемаме тези дарения , особено от хора, представители на бизнеса, които сами разбират, че това което инвестират и това, което правят в болничното заведение не е просто само един социален жест, но във всички случаи води до подобряване на качеството на живота на нашите граждани.

Болницата има нужда от освежаване и ние ще участваме в този процес заяви самият дарител Юмер Дурмушоглу:

Видях в какво състояние е болницата и реших да помогна. Аз съм бизнесмен и правя инвестиция в кърджалийската болница да изглежда малко по-добре с моя помощ. Болницата има нужда от освежаващ ремонт и ние ще направим всичко възможно да участваме в тези процеси.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Слънчево и горещо ще е днес

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в Кърджали и Хасково - около 36°-39°, в Смолян - 29° . В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде..

публикувано на 14.07.24 в 08:22

Тежка остава ситуацията в Хасковска област

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман и заместникът му  Митко Петров са на терен при пожарът в с.Левка, заедно с директорът на Главна дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението”, главен комисар Александър Джартов и заместник- кметът на община Свиленград Анелия Георгиева, за да обсъдят тежко развилата се ситуация с..

публикувано на 13.07.24 в 19:31

Пожарите в Северна Гърция затвориха магистралата от Солун за Кулата

Заради пожарите, които бушуват в Северна Гърция, затвориха магистралата от Солун за Кулата. Към момента няма информация за колко време тя ще остане блокирана.  Движението е отклонено през околни села, като в района се е образувало километрично задръстване, съобщи репортер на БНР. Полицията на място се е заела с организацията на движението в..

публикувано на 13.07.24 в 19:12
Снимката е илюстративна

Отвориха за движение главният път от Черноочене към Кърджали

 Приключи огледът на мястото на пътнотранспортното произшествие след разклона за село Патица. Образувано е досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. Временна организация на движението беше създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.  Сигналът за ПТП е..

публикувано на 13.07.24 в 16:51

Служители на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за ограничаване на големия пожар край Хисар

Две верижни машини на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за направата на противопожарни просеки за ограничаване на големия пожар край Хисар. В борбата с огъня са включени служители от Държавните горски стопанства Пловдив, Карлово, Хисар, Асеновград, Селище, Михалково и от ЦУ на ЮЦДП. Спешно се търсят доброволци за гасенето на..

публикувано на 13.07.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение на територията на община Свиленград

Поради нововъзникналия пожар в с. Студена община Свиленград областният управител на област Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение на територията на община Свиленград. Ситуацията около с. Студена за момента е тежка и пожарът продължава да се развива. Пътят за селото е затворен. Горят борови гори, дъбова гора, смесени..

публикувано на 13.07.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението на главния път за „Маказа“

 Временна организация на движението е създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради пътнотранспортно произшествие след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.  Сигнал за катастрофата е подаден в 13,10 часа. По първоначални данни произшествието е с три автомобила, трима са пострадали. На място са полицейски екипи и на РСПБЗН-Кърджали...

публикувано на 13.07.24 в 14:56