Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Около 1000 първокласници ще прекрачат прага на училището през тази година в КърджалиОчаквания брой на учениците, които ще постъпят в първи клас тази година е ориентировъчно малко под 1000, по точно 950 първокласници. Тази предполагаема цифра е на база прогнозни данни свързани с това колко са учениците излизащи от обучение от детска градина. Конкретна цифра обаче може да бъде дадена едва след началото на учебната година, заяви Гроздан Колев, началник на РУО- Кърджали.


Вижте още
Батковците от Езиковата забавляваха малчуганите за празника им

Езиковата гимназия чества патронния си празник

С редица събития Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязва патронния си празник – 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България. „ Дейностите, които са свързани с патронния празник на училището, започнаха много по-отрано, още на 30-ти май, когато имахме среща с всички ръководители на Първи ученически гвардейски отряд..

публикувано на 01.06.23 в 23:00

Перперикон влезе в Брюксел през парадния вход

Макетът на Перперикон влезе през парадния вход на Европейския парламент в Брюксел, за да бъде експониран за изложбата на исторически забележителности от района на Кърджали, която бе открита на 1 юни в сърцето на Европа. Изложбата е подредена в зала "Атанас Буров" на Европейския парламент. Освен огромния макет, който е около 4 метра, в нея са..

публикувано на 01.06.23 в 20:02

Напълно са обновени всички корпуси на детските ясли в Момчилград

С изцяло обновен корпус отбелязаха 1 юни най-малките възпитаници на детските ясли в Момчилград. Напълно ремонтирани са салона за тържество и спорт и прилежащите помещения - санитарен възел и кухненски бокс. Закупено е и ново обзавеждане. С ремонта приключи цялостното вътрешно обновяване на детското заведение. Преди 2 години Община Момчилград със..

публикувано на 01.06.23 в 13:40

Славейковци с призови места в поредното състезание

Три първи и две трети места завоюваха спортистите на СУ “Петко Рачов Славейков” в ученическото състезание - “Предизвикай себе си”,  Състезанието е оргнизирано от общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. В него бе включена дисциплината бягане на 800 метра, в която се включиха ученици от различни училища. Най-много медали получиха спортистите..

публикувано на 01.06.23 в 13:37

Николай Дачев е началник на сектор „Пътна полиция“

Главен инспектор Николай Дачев е временно преназначен за началник на сектор „Пътна полиция“ в Областна Дирекция на МВР-Кърджали. Зам.-директорът комисар Стефан Караиванов представи новия ръководител. Главен инспектор Дачев е назначен за служител в МВР през месец ноември 2005 година като разследващ полицай. Заемал е длъжности в сектор „Криминална..

публикувано на 01.06.23 в 11:22

ДПС очаква нови избори

Почти до физически сблъсък се стигна в Народното събрание, а заседанието бе прекратено след две декларации от парламентарната трибуна - на парламентарната група на "Възраждане" и на "Продължаваме промяната - Демократична България". Депутатите се замеряха с топчета хартия. Манол Пейков е с раздрана буза. Друг депутат е със скъсана риза. На фона..

публикувано на 01.06.23 в 11:16

Детският колорит грейва в новооткрита галерия в Кирково

Артгалерия „Дар“, по-известна на кърджалийци като Керимовата къща открива свой филиал в Кирково днес, на 1 юни, Международен ден на детето. Заедно с това ще бъде представена изложба на младите, но вече световноизвестни дарования от школа „Колорит“-Плевен, която вече има над 7000 награди. Галеристът Пенка Атанасова за избора на община..

публикувано на 01.06.23 в 11:04