Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

160 първокласници прекрачват прага на СУ "Петко Рачов Славейков"

Първия учебен ден в СУ "П.Р.Славейков" започна за 35 поредна година с много усмивки, засмени родители и тръпнещи в очакване, нетърпеливи да прекрачат училищния праг първокласници. В празничната атмосферата попила аромата на цветя от купищата букети, притиснати емоционално от учители и възпитатели в себе си, 160 първокласници встъпиха в класните си стаи за първи път. След посрещането на училищното знаме, озвучено от  детски глъч, Милко Багдасаров директор на СУ „П.Р.Славейков“ произнесе тържествено слово с което постави началото на новата учебна година. На откриването присъстваха кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, представители на РУО-Кърджали,  Лукас Уилям от Арда 1924 и Невен Нешев, капитан на волейболен клуб Арда. След предвидената програма в която първолаците изнесоха песни и стихотворения, те бяха съпроводени от училищния звънец към класните си стаи.


На откриването кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис специално поздрави ученици, учители и родители по случай светлия и тържествен ден изпълнен с надежда и упование.


Въпреки големия училищен двор, развълнуваните славейковци едвам се събраха в него. Вълнението на дванадесетокласниците, които за последен път посрещат "първия си учебен ден" се забелязваше по сълзите в ресниците на очите им. Днес е и първи работен ден за 16 нови преподаватели в училището.


 

Галерия

Вижте още
Община Ивайловград

Община Ивайловград ще актуализира таксите за туристически услуги

Община Ивайловград ще актуализира  Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община та. Причина е високата инфлация и увеличените туристически услуги. От администрацията казват, че следва да бъдат изменени текущите такси за посещения и услуги на Общинския исторически музей, Туристически..

публикувано на 20.03.23 в 16:08

РЗИ: Нямаме извънредна ситуация с варицела и скарлатина

В момента не се намираме в извънредна ситуация по отношение на разпространението на варицела и скарлатина , съобщиха от РЗИ.  Репортерска справка на БНР от сайта на РЗИ обаче показва, че в една и съща седмица през 2019 и 2020 г. разпространението на скарлатина е било 25 и 19 случая. За същата седмица през 2023 г. те са били 151.  Има увеличена..

публикувано на 20.03.23 в 14:29

Полицията е започнала втора проверка срещу областния управител на Хасково

Сигналите за купен вот се увеличават всеки ден, като растат с проценти и лавинообразно. Това заяви в Хасково вътрешният министър Иван Демерджиев. „Не толкова като брой, колкото като тенденция нарастват лавионообразно. Всяка от дирекциите работи активно. Всеки от директорите ще бъде изслушан в София по темите свързани с изборите, за това..

публикувано на 20.03.23 в 14:19

20 задържани при спецакция на полицията в Хасково

В хода на полицейска операция на територията на област Хасково са издирени 11 и са задържани 20 човека.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в южния град. Акцията бе по линия на битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред и издирвани лица. Един от акцентите в нея беше и превенцията срещу..

публикувано на 20.03.23 в 13:48

Полицията в Кърджали задържа двама за кражба на метали

 На 18 март от строителен обект в Кърджали били откраднати чугунени радиатори. В хода на започналата проверка полицейски служители на РУ-Кърджали са установили извършителите – жена на 31 г. и мъж на 47 г. Двамата са задържани в РУ-Кърджали за кражба на метали. Откраднатите предмети са намерени в пункт за вторични суровини. Сектор „Криминална..

публикувано на 20.03.23 в 11:57

Новото лечение на атопичния дерматит не е за деца

Открито е ново лекарство за лечение на атопичния дерматит, което представлява малка революция в борбата с тази болест. Новината съобщи доц.д-р Жана Казанджиева от Александровска болница, която бе в Кърджали за да проведе училище за родители на деца с атопичен дерматит. Доц. Казанджиева уточни, че :" Новото лечение наистина е факт,..

публикувано на 20.03.23 в 10:09

Със спортни прояви община Кирково ще отбележи 109 години от създаването си

Три спортни турнира и една творческа проява ще бележат празника на община Кирково, която отбелязва 109 години от създаването си. Проявите започват на 22 март с футбол, като за Купата на кмета ще се състезават ученици от 8 до 12 клас от учебните заведения в общината. На 23 март своите умения във волейбола ще покажат отборите на..

публикувано на 20.03.23 в 10:08