Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

105-та годишнина отбелязва днес БЧК-КърджалиДнес областната организация на БЧК-Кърджали отбелязва 105-тата годишнина от своето създаване. Българския Червен Кръст в Кърджали работи по две значими за общността специализирани институции - социалната услуга „Дом за стари хора“ и "Хоспис Червен кръст". Доброволният Екип 254, показва вече 11-та година устойчивост при ежегодното двукратно подпомагане на 110 възрастни социално уязвими наши граждани и семейства в риск, успешно мобилизирайки ресурси от местни дарители. Младежката организация има свое разпознаваемо в страната лице, което утвърждава и обогатява с всяка изминала година. През 2019 г. Клубът на БМЧК „Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“ в Джебел е отличен с Годишна награда от националното събрание на БМЧК за своята иновативна и разнообразна социално-помощна дейност.

Днес в социалната услуга дом за стари хора има обявен ден на отворените врати, каза Жана Чакърова, директор на БЧК-Кърджали.Там ще има представители на НОИ-Кърджали, които ще запознаят интересуващите се с промените в пенсионното осигуряване. Гости ще бъдат и клубът на  БМЧК-Джебел, които ще представят куклена постановка свързана с оказване на първа помощ на горските обитатели. От 14:00ч. ще се проведе среща в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, свързана с активното стареене. В края на деня пред секретариата на БЧК ще бъде поставена пейка от стъклопласт с изображения на основателите на БЧК-Кърджали.

Повече подробности от Жана Чакърова, директор на БЧК- Кърджали чуйте в звуковия файл.

Вижте още

В три кърджалийски общини се забранява продажбата на алкохол

3 от 6-те общини в областта публикуваха на официалните си страници заповед за забрана на продажба на алкохол в изборния ден. Това са общините Момчилград, Крумовград и Кирково. В заповедта на градоначлниците на Момчилград и Крумовград забраната е за 1 и 2 април, а в Кирково е само в изборния ден. Текстът гласи, че се забранява продажбата и..

публикувано на 31.03.23 в 14:14

Кадир Мустафов: Поскъпването на продуктите води до покачване на цените в заведенията

Повишаването на доставните цени на основните продукти води до покачване на цените в заведенията в Кърджали. Същевременно от бранша отчитат продължаващ недостиг на кадри. Това каза областният председател на Българската асоциация на заведенията Кадир Мустафов. Той допълни още, че търси и за своя ресторант кадри, дори и да са неквалифицирани и обучава..

публикувано на 31.03.23 в 14:04

ЦИК ще обяви междинна избирателна активност два пъти в изборния ден

На два пъти в изборния ден в неделя ще се отчита междинна избирателна активност. Това ще става към часовете 11.00 и 16.00, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). На страницата на Комисията данните ще бъдат публикувани съответно до 12 и до 17 часа. Окончателната информация за броят на гласувалите ще бъде оповестена след обработката на данните от..

публикувано на 31.03.23 в 13:20

450 служители на МВР в областта ще следят за обществения ред

450 служители на МВР в областта поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на избори за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа и устройствата за машинно гласуване ще започне от събота преди обяд и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на материалите в..

публикувано на 31.03.23 в 12:35
Снимката е илюстративна

Пожароопасният сезон в горските територии е изместен с близо месец по-рано

Независимо от падналите на територията на област Кърджали валежи от дъжд през последната седмица, прогнозите са за повишаване на температурите и последващо засушаване. От началото на година на територията на областта са възникнали 108 пожара, като 38 от тях са на открито. В отрасли горско и селско стопанство са станали 21 пожара, като при 5 от тях са..

публикувано на 31.03.23 в 12:03
Недоволните лозари се събират пред президентството, след което шествието им ще се насочи към министерството на земеделието.

И лозарите излизат на протест

И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на бранша си. Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с настояване да се предвиди ежегоден национален бюджет за подпомагане на лозаро-винарския сектор и десертните лозя. Да..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

"Тренд": Неясен победител на изборите и оспорвано трето място

Неясен победител и оспорвано трето място. Пет формации със сигурно представителство в следващото Народно събрание, а две близо до 4-процентната бариера. Това са изводите от проучване на "Тренд" по поръчка на NOVA Broadcasting Group за електоралните нагласи на българите преди вота на 2 април. Изследването е реализирано в периода 22-29 март 2023 г. чрез..

публикувано на 31.03.23 в 09:29