Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радослав Милев: Партиите да премахнат плакатите, искаме чист град


Новоизбраният общински съветник от Обединение "Демократична България" Радослав Милев призовава всички политически партии да почистят града от агитационните материали, поставени на регламентирани места. Той се обръща и към временно изпълняващия длъжността кмет на община Кърджали инж. Катя Митовска да санкционира с глоби нарушителите, защото кърджалийци искат да живеят в чист и подреден град, чуйте го в звуковия файл:
Радослав Милев : Изборите минаха, както знаем. изтича и седемдневният срок, в който партиите и коалиците, които се явиха на тези избори, трябва да премахнат агитационните материали. За съжаление, виждаме в целия град такива материали, поставени на нерегламентирани места и е редно общинска администрация да си свърши работата до край и да наложи санкции и глоби на партиите, които не изчистят плакатите.
Всеки път се случва едно и също. Няма наложена нито една глоба. Надявам се, и.д. кмет на община Кърджали Катя Митовска да наложисериозни глоби. Не е нормално всички да лепят хиляди плакати, а после никой да не чисти и да твърди, че градът ни е мръсен. От нас зависи. И от новия кмет, ако не бъде почистено след встъпването му в длъжност.
Вижте още

От днес преброителите тръгват по домовете

От днес преброителите тръгват по домовете. Това ще става от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта до 3 октомври. Преброителите ще спазват всички мерки за безопасност в условията на пандемия. Успоредно с това можем да се преброим и онлайн. Срокът за това беше удължен до 30 септември. Преброителите ще посещават домовете на хората всеки ден от 18 септември до..

публикувано на 18.09.21 в 14:50

Отмениха даряването на общински имот в полза на Средновековния манастир "Св. Йоан Предтеча"

Общинските съветници в Кърджали отмениха даряването на общински имот в полза на Средновековния манастир "Свети Йоан Предтеча". Предложението да не бъде разгледано на септемврийската сесия даде общинският съветник от ДПС Мустафа Ахмед с мотивите, че в този имот влиза ел. стълб, както и част от паркинга на КАТ. Кметът Хасан Азис обеща, че до два..

публикувано на 18.09.21 в 14:49

Над 7,5% от направените тестове за COVID-19 са положителни

24 са новозаразените с Ковид-19 в Кърджали през последното денонощие. 1892 нови заразени с коронавирус са били регистрирани през последното денонощие у нас при направени 25 189 теста (малко повече от 7,5 процента положителни). 79 души са починали, показват данните от Единния информационен портал. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас..

публикувано на 18.09.21 в 14:46

Ученичка от Кърджали е лауреат на националния литературен конкурс "Бодлите на таралежите"

Есето „Нещо ново, нещо старо“ на Дефне Риза, ученичка от СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали получи отличие в конкурса „Бодлите на таралежите“,  който се организира от фондация „Братя Мормареви“. В 15-тия поред конкурс са отличени само четирима победители между участвалите ученици от цяла България. Есето на Дефне „Нещо ново, нещо старо“,..

публикувано на 17.09.21 в 15:31

Районен съд Кърджали се включи в благотворителна кампания в подкрепа на хора със зависимости

Съдии и съдебни служители от Районен съд– Кърджали за пореден път през настоящата година се включиха в благотворителна инициатива за подкрепа на хора в нужда. Колективът на съда взе участие в организирана от Общински съвет по наркотични вещества– Кърджали, съвместно с Превантивно-информационен център– Кърджали, благотворителна кампания в..

публикувано на 17.09.21 в 13:51

13 000 ученици в област Кърджали започнаха присъствено учебната година

Близо 13 000 ученици в регион Кърджали започнаха присъствено тази учебна година.  Тепърва предстои да се изяснява колко не са влезли в класните стаи и какви са причините. Това каза за Радио Кърджали Ангелина Костова от Регионалното управление по образованието. Ангелина Костова: „В регион Кърджали стартира успешно учебната година за..

публикувано на 17.09.21 в 13:32

„Галъп“: ГЕРБ-СДС е първа сила, ИТН пада на четвърто място

Според проучване на агенция „Галъп“, ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, ГЕРБ-СДС получава  22,5% от гласовете на пълнолетните българи, БСП - 16,1%. „Демократична България“ получава 15,8%, „Има такъв народ“ - 15,5%, ДПС - 11,9%. Над електоралната бариерата остават „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%...

публикувано на 17.09.21 в 13:05