Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новоизбраните кметове в община Момчилград встъпиха в длъжност



Днес 5 октомври в длъжност встъпиха новоизбраният кмет на община Момчилград- Илкнур Кязим и кметовете на кметствата в общината. Първата сесия на новия местен парламент се състоя в  залата на читалище "Нов Живот" в Момчилград. Сесията започна точно в 10:00ч. Тя бе ръководена от най-възрастния общински съветник Сали Шабан от ПП ДОСТ. На тържествената сесия присъства и областният управител на Кърджали Никола Чанев, както и жители и гости на община Момчилград. Заседанието започна с полагане на клетва от новоизбраните общински съветници и новия кмет на община Момчилград.

Областният управител пръв взе думата за приветствие:

Надявам се, че през новия мандат местната власт ще проявява разбиране в нуждите на хората и ще работи за подобряване на административния капацитет. Разчитам, че всички ще проявите разум и диалогичност при решенията за бъдещето на общността, каза Чанев.

След него думата за приветствие взе новоизбрания кмет Илкнур Кязим:

Силно се надявам, че със съвместни усилия ще превърнем нашата община в едно по-добро място за живеене. Ще направя всичко възможно нашите избиратели да участват в управлението на общината. Убедена съм, че с работа и упоритост ще надградим постигнатото и ще направим Момчилград, град със възможности, заяви Кязим.

В дневния ред на тържествената сесия присъства една единствена точка , а именно - избор на председател на общинския съвет. Две бяха предложенията: Ерсин Юмер от ПП ДПС и Димитър Kадиев от ПП ГЕРБ. С тайно гласуване за председател беше избран Ерсин Юмер от Движението за права и свободи, който събра 22 от общо 29 гласа, след което бившия кмет Сунай Хасан връчи ключа на града на Илкнур Кязим.

Припомняме, че на 27 октомври Илкнур Кязим спечели на първи тур изборите за кмет на община Момчилград със 73,57% процента подкрепа. За нея гласуваха 5 811 жители на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Д-р Садъкова: При слънчев удар потърсете сенчесто место, седнете и пийте течности

Оранжев код за опасни високи температури е обявен за днес в цялата страна. Хранителен режим, много течности и стоене в прохладни помещения могат да ни спасят от горещото време. Това е препоръката на личния лекар от Момчилград д-р Невин Садъкова, когато температурата е над 38 градуса. "Храните трябва да са по-течни, месото да се избягва, да се..

публикувано на 14.07.24 в 14:25

Готвят Илинденски събор в кв. Веселчане

За трета поредна година читалище "Родопски фар" - Кърджали организира Илинденски събор в кв. Веселчане на 20 юли. Празникът вече е част от културните празници на община Кърджали. Това съобщи председателя на читалището Иван Узунов. "Тази година сме поканили "Млади загорци" от Стара Загора, които ще свирят. Съборът започва от 18 часа и някъде до..

публикувано на 14.07.24 в 12:00

Гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун, съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение за сигурност. Причината..

публикувано на 14.07.24 в 11:10

Започна велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и лична..

публикувано на 14.07.24 в 10:52

Пожарът в Свиленградско е унищожил вече над 73 000 дка

Само 3 къщи са спасени в свиленградското село Равна гора от пожара, който избухна вчера следообед. Пламъците са унищожили всичко. При спасителните работи има ранен пожарникар. Пламъците в Свиленградско са унищожили вече над 73 000 дка. Приблизително 18 хил. дка са горски фонд и 55 хил. селскостопански фонд са унищожени. Днес в борбата с огнената стихия..

публикувано на 14.07.24 в 10:30

Спортни прояви и ретро автомобили във втория ден от Дни на Приятелството

Продължава фестивалът Дни на приятелството в Кърджали. Днешният ден е посветен на спортните прояви и ретро автомобили. Това съобщи з ам.-кметът Веселина Тихомирова. "Програмата започва от 10 часа с шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора. От 11 часа Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад, той ще се проведе на..

публикувано на 14.07.24 в 09:56

Леко се понижават цените на някои основни хранителни стоки

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата отстъпи с..

публикувано на 14.07.24 в 08:55