Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новоизбраният кмет на община Маджарово Ерджан Юсуф положи клетва

Новоизбраният кмет на община Маджарово Ерджан Юсуф и общинските съветници в мандат 2019-2023 положиха клетва пред областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. 
На тържественото първо заседание на местния парламент присъстваха досегашният кмет на Маджарово Милко Армутлиев, общински служители и граждани. 
За председател на общинския съвет беше избран Милен Иванов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Намалява търсенето на дърва за огрев в Смолянска област

С около 30% по-ниско е търсенето на дърва за огрев в област Смолян в началото на есента, заяви пред БТА инж. Асен Карабов, заместник-директор на Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в Смолян. Намаляващият интерес към дървесината като гориво се обяснява вследствие на замяната на печките на дърва в областния град с отоплителни уреди с пелети и..

публикувано на 07.10.24 в 09:45

Oтпуснахa нови 200 млн. лв. за "украинската помощ" за земеделците

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за 2024 г.  Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. от т. нар. "украинска помощ". Правителственото постановление за допълнителните средства е прието неприсъствено в последния ден на изминалата работна седмица, се..

публикувано на 07.10.24 в 09:42

Предстои поскъпване на бензина и дизела у нас

Светът е в очакване на отговора на Израел. Няма съмнения, че те ще отговорят на атаката към тях. Големият въпрос е дали ще ударят точно петролните находища на Иран. Това каза пред БНР финансистът Димитър Георгиев, анализатор на международните пазари, който не очаква това да се случи, защото би намалило подкрепата на Запада за Израел. "Основният сценарий..

публикувано на 07.10.24 в 09:12

Глиган албинос отстреляха при откриването на ловния сезон в с. Любча

Глиган албинос е отстрелян край с. Любча, община Доспат в първия ден от новия ловен сезон, съобщиха от местната ловна дружинка. Необичайният улов на изцяло бялото диво прасе е на ловеца Митко Куцовски.  Местни авджии обясняват, че не помнят досега глигански трофей в бяло. Подобни случаи на дивеч албиноси бяха фотографирани напоследък в..

публикувано на 06.10.24 в 17:42
Община Свиленград

Откриха паметник на Димитър Маджаров в Свиленград

Бюст-паметник на спасителят на тракийските бежанци Димитър Маджаров откриха в Свиленград. Бронзовият бюст и паметна плоча са поставени в централния градски парк и са дарение от бившия кмет на града в продължение на 15 години Георги Манолов, който заедно с писателя Захари Карабашлиев откри пластиката. Монументът е висок 3 метра. Бюстът е излят..

публикувано на 06.10.24 в 17:27

Влак е дерайлирал на гара Любимец

Товарна композиция на частен превозвач е дерайлирала на гарата в Любимец. Инцидентът е станал на глух коловоз, след като машината не е спряла и е продължила след края на релсите. По първоначална информация локомотивът и два от вагоните са "изпаднали" от релсите, предаде БНТ. Няма информация за сериозно пострадали хора. Причините за инцидента се..

публикувано на 06.10.24 в 16:26

Минимално повишение на цените на храните на едро

Минимално повишение на цените на едро на храните отчита и тази седмица от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Поскъпнали са доматите от оранжерии, а краставиците са поевтинели. Скочила е и цената на зеления и червения пипер, както и на лука. Спад е отчетен обаче при картофите, морковите и зелето. На по-висока цена са се продавали..

публикувано на 06.10.24 в 14:09