Заменят служебните коли на гръцките депутати с електромобили

Председателят на гръцкия парламент съобщи, че служебните коли на депутатите постепенно се заменят със щадящите околната среда електроавтомобили. Първи от новите автомобили получават депутатите, които са от райони със силно замърсяване на въздуха, като област Атика.

„Държавната администрация трябва да даде пример и обнови парка си“, коментираха депутати.

В същото време правителството активизира програмата по изграждане на станции за зареждане на електромобили, предимно в туристическите райони, където е силно търсенето на коли от този тип. Това става по искане на туристическия бранш.

Използването на електромобили в Гърция все още е в рамките на доброто желание. За една година продажбите са само 50, а общо в страната се движат не повече от 800, съобщават от Центъра за възобновяеми източници.

Очаква се правителството да гласува стимули за покупка и използване на електроавтомобилите, но Гърция изостава и в изграждането на зарядни станции.


Вижте още

Кърджали - домакин на Коледен международен турнир по водна топка

Коледен международен турнир по водна топка за момчета, родени през 2006 година и по-малки, ще се проведе от 20 до 22 декември в покрития плувен басейн в Кърджали. Домакин и организатор е Спортен клуб "Арда", а участие са заявили отбори от 4 държави. Подробности от треньора Иван Кръстев в звуковия файл: Иван Кръстев: Готвим се усилено за коледния..

публикувано на 16.12.19 в 08:56

Най-топло днес ще е в Кърджали

Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 16.12.19 в 08:17
Регионална библиотека

Коледна работилница отваря врати в библиотеката в Смолян

Коледна работилница отваря врати в Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян. От днес до 18 декември участниците в нея ще изработват коледни картички, играчки и сувенири. Материалите са осигурени от библиотеката, а заниманията ще бъдат безплатни за всички желаещи да се включат в инициативата.

публикувано на 16.12.19 в 08:14
Eвроскола

Регионално състезание по програма „Евроскола“ ще се проведе в Хасково

Днес (16.12.2019) е последния срок в който може да се подават заявки за участие в регионалното състезание по програма „Евроскола“, което ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г. Организатор е Европейският парламент в България за средните училища от областите Старозагорска и Хасковска. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до..

публикувано на 16.12.19 в 08:10

Фирмите трябва да внесат последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък

16 декември е краен срок за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 г. Фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лв., са длъжни да правят авансови вноски за корпоративен данък, които са месечни и тримесечни и се определят на базата на прогнозна данъчна печалба за..

публикувано на 16.12.19 в 08:08
тунела Витиня

Тарифата на тол таксите които ще събира АПИ предстои да бъде утвърдена

Днес е краен срок за приемане на предложения по проекта на Тарифа за таксите, които ще се събират за ползване на републиканската пътна мрежа, публикувана за обществено обсъждане на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 14 ноември тази година. Проектът на тарифата предвижда пътните такси за масовия тежкотоварен трафик –..

публикувано на 16.12.19 в 08:05

Благотворителен коледен базар подредиха Социалните услуги в община Кърджали

 Благотворителен коледен базар подредиха Социалните услуги в община Кърджали във фоайето на ТМЦ „Димитър Димов”. Инициативата е на Центъра за настаняване от семеен тип, намиращ се на Пазара.Свои щандове представиха също потребителите на ЦСРИ „Орфей”, Защитено жилище в кв. Байкал, Център за на настаняване на деца с увреждания кв. Веселчане, Дневен център..

публикувано на 15.12.19 в 12:20