Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд в Кърджали прекрати изборното дело за кметския стол в Бенковски

Административният съд в Кърджали прекрати изборното дело за кметския стол в село Бенковски след като жалбодателят - ПП ГЕРБ,  оттегли жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия в Кирково  за избор на кмет на кметство. 
Това се случи след повторно ръчно преброяване на всички бюлетини в петте избирателни секции. При преброяването се откриват несъществени пропуски в дейността на петте СИК. 
Припомняме, че на втори тур на изборите кметското място в Бенковски печели  с 580 гласа Боряна Хъзова от ДПС, 560 гласа взе Хюсеин Садък от ГЕРБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Папазов: Доган да напусне имотите в "Росенец" и "Бояна"

Ахмед Доган не е собственик на дружествата "Хермес Солар“ и "Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в "Росенец“ или "Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов. Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар“ и "Делта..

публикувано на 29.08.24 в 18:35

Двама със заподнонилска треска починаха, установиха трети заразен в Хасково

Трима заразени със западнонилска треска в България са установени до момента. Двама от тях са починали. Те са от София.  Третият инфектиран е от Хасково. Той се е заразил в Гърция. Това потвърдиха за БНР от Министерството на здравеопазването. Министерство на здравеопазването разпореди на Регионалните здравни инспекции да засилят..

публикувано на 29.08.24 в 16:57

ДПС на Доган подаде искане за запазване на марката "ДПС" в Патентното ведомство

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за регистрация на марката „ДПС - Права и свободи“, потвърдиха източници на БНР. При запитване на БНР от Патентното ведомство потвърдиха, че има заявка за запазване на марката "ДПС" от 29 юли тази година. От ведомството информират, че по отношение на заявката са платени..

публикувано на 29.08.24 в 16:44

Джип затъна край яз. „Студен кладенец“

Пресъхналият язовир „Студен кладенец“ е на път да погълне джип. Превозното средство бавно потъва в мокрите пясъци на язовира. Около десетина души се опитват да го измъкнат от хватката на пресъхналия „Студен кладенец“. В „помощ“ на хората е и кон, но до момента съвместните им усилия остават без резултат.

публикувано на 29.08.24 в 15:28

Времето през септември: Най-високите температури - между 32 и 37 градуса, най-ниските - между 7 и 12 градуса

Тази година през септември у нас се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3 и 10 градуса. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието. Това съобщи за..

публикувано на 29.08.24 в 13:46

МЗ: Здравните инспекции да засилят контрола над западнонилската треска

Министерството на здравеопазването е разпоредило на Регионалните здравни инспекции да засилят надзора и контрола на заболяването западнонилска треска. Става дума за инфекция, която се развива след ухапване от заразени комари. Медицинските специалисти трябва да следят за случаи на повишена температура с неясен произход, както и за инфекции на..

публикувано на 29.08.24 в 13:38

9,8% е равнището на безработица в област Кърджали през юли

Равнището на безработица в област Кърджали през месец юли 2024г. е 9,8%при 5,4% за страната. От Дирекция „Бюро по труда“ отчитат спад с 0,19% спрямо месец юни. В края на юли броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от област Кърджали е 4654, като спрямо предходния месец е отчетено намаление с 71 човека. С най-ниско равнище..

публикувано на 29.08.24 в 11:55