Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ардинци на протест: До кога ще плащаме за дупки

Снимка: Божидар Чолаков БНР КърджалиТочно в 8:00 ч. тази сутрин жители на Ардино блокираха пътя за Кърджали. Хората поискаха да бъде извършена цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, който е основен за няколко родопски общини. От 2 години от инициативен комитет водят писмена кореспонденция с държавни институции, но до момента без резултат.

Ардинци не вярват вече на обещания, затова днес излязохме на протест, казва Иван Юручев един от инициаторите на протеста.

Две години, вече ни лъжат. Частично са оправени 9 км, а другата част от 30 години не е ремонтирана. Знаете ли колко инвеститори са се върнали, само като видят състоянието на пътя. Заради пътя от 30 години няма едно отворено работно място, жалва се Иван Юручев.

Хората искат цялостен ремонт на пътя, а не обещания. В Ардино, за да чуе техните искания беше и директора на областно пътно управление Кърджали Иван Гавазов.

Към момента метеорологичните условия не позволяват извършването на строително ремонтни работи. Тъй като температурите са ниски. Но догодина при стартиране на ТОЛ системата и генериране на повече средства, тогава може да се предприеме нещо. Стойността на ремонта възлиза на 9.5 – 10 милиона лева за 21 км, това заяви Гавазов пред протестиращите.

Иван Гавазов, обеща още от сряда да започнат временно запълването на дупките в рамките на град Ардино. Но протестиращите не искат това. Те са твърдо решени, че и утре ще блокират пътя и искат цялостен ремонт на пътя.

Според пътната агенция по този участък на ден преминават по 3 000  автомобила. Шофьорите, които попаднаха в блокадата също подкрепяха протестиращите. Протестът ще продължи и утре, категорични са жителите на Ардино. 


Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Вижте още

Откриха Месеца на Америка в Кърджали

Днес, 10 февруари, в ранния следобед се откри поредното издание на Месеца на Америка в Кърджали, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година...

публикувано на 10.02.20 в 18:00

Месецът на Америка в Кърджали тази година започва на 10 февруари

През февруари 2020 година в Кърджали ще се проведе поредният Месец на Америка, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година. Традиционният..

публикувано на 03.02.20 в 11:05

Разкриват мобилни гишета в област Кърджали за издаването на лични документи

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи.  Това са част от решенията, обсъдени на работно съвещание в ОДМВР-Кърджали с областния управител, кмета на Кърджали и кметовете на шестте общини. Директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас..

публикувано на 23.01.20 в 16:51

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия. Мария Тонева от десети клас спечели доверието да бъде посланик на България.  Националният конкурс "Посланик за един ден 2020" се организира от Британското посолство в София. В него имат право да участват младежи на възраст 14-18 години, които трябва да напишат есе или да направят..

публикувано на 22.01.20 в 11:13

Откриха официално реновираната сграда на ЕГ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

С инструментала на песента  "Де е България?" в изпълнение на фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева към Езиковата гимназия Христо Ботев, днес в училищния двор на гимназията и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ започна официалната церемония по откриване на обект "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност". На..

публикувано на 15.01.20 в 15:41

Кърджалийци скочиха срещу затварянето на покрития плувен басейн

Повече от 1400 граждани се подписаха в знак на недоволство от затварянето на покрития плувен басейн "Арпезос". Подписката бе внесена в община Кърджали и в областна администрация. Един от ползвателите на спортното съоръжение Владимир Попов тръгнал на 2 януари да поднови абонаментната си карта и с изненада разбрал, че няма да може да плува..

публикувано на 13.01.20 в 11:45

Край Града на Слънцето в Ангел войвода ще има археологически музей

Община Минерални бани ще реконструира бившето училище в село Ангел войвода за да го превърне в Археологически музей. Решението бе взето на последното заседание на местния парламент, като първата стъпка е преобразуване на сградата от публична в частна общинска собственост. Училището и детската градина в село Ангел войвода са престанали да..

публикувано на 02.01.20 в 15:41