Ардинци на протест: До кога ще плащаме за дупки

Снимка: Божидар Чолаков БНР КърджалиТочно в 8:00 ч. тази сутрин жители на Ардино блокираха пътя за Кърджали. Хората поискаха да бъде извършена цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, който е основен за няколко родопски общини. От 2 години от инициативен комитет водят писмена кореспонденция с държавни институции, но до момента без резултат.

Ардинци не вярват вече на обещания, затова днес излязохме на протест, казва Иван Юручев един от инициаторите на протеста.

Две години, вече ни лъжат. Частично са оправени 9 км, а другата част от 30 години не е ремонтирана. Знаете ли колко инвеститори са се върнали, само като видят състоянието на пътя. Заради пътя от 30 години няма едно отворено работно място, жалва се Иван Юручев.

Хората искат цялостен ремонт на пътя, а не обещания. В Ардино, за да чуе техните искания беше и директора на областно пътно управление Кърджали Иван Гавазов.

Към момента метеорологичните условия не позволяват извършването на строително ремонтни работи. Тъй като температурите са ниски. Но догодина при стартиране на ТОЛ системата и генериране на повече средства, тогава може да се предприеме нещо. Стойността на ремонта възлиза на 9.5 – 10 милиона лева за 21 км, това заяви Гавазов пред протестиращите.

Иван Гавазов, обеща още от сряда да започнат временно запълването на дупките в рамките на град Ардино. Но протестиращите не искат това. Те са твърдо решени, че и утре ще блокират пътя и искат цялостен ремонт на пътя.

Според пътната агенция по този участък на ден преминават по 3 000  автомобила. Шофьорите, които попаднаха в блокадата също подкрепяха протестиращите. Протестът ще продължи и утре, категорични са жителите на Ардино. 


Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Вижте още

Доброволци от Общинския център по наркотични вещества в Хасково обмениха опит в Кърджали

Превантивно-информационния център в Кърджали посетиха група ученици от Общински център по наркотични вещества-Хасково. Проявата им беше неформална, по случай Международния ден на доброволеца . За първи път денят се чества през 1985 година по инициатива на ООН. На тази дата Световната организация приканва правителствата и неправителствените..

публикувано на 05.12.19 в 17:10

Съюзът на инвалидите в Кърджали празнува 30-годишнина

Тридесет години от създаването на Съюза на инвалидите и на регионалната организация в Кърджали се навършват през месец декември. А н а 3 декември традиционно хората с увреждания празнуват Международния ден на инвалидите, определен от Общото събрание на ООН през 1992 година. Шенай Бекир, председател на регионалната организация, разказва за..

публикувано на 02.12.19 в 14:58

Изнесоха последния доклад на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" за тази година

Минното дело е в основата на зеленото бъдеще на планетата. С тези думи започна традиционната среща с медиите вицепрезидентът на Дънди Прешъс Металс инженер Илия Гърков . Той разясни конюнктурата на пазара на злато в света, който е силно повлиян от развитието на АйТи сектора, главен консуматор на ценния метал. Вицепрезидентът припомни най-важния..

публикувано на 28.11.19 в 18:35

Мозаечна икона ще краси параклиса "Свети Николай Чудотворец" на Енчец

Тримата приятели проф. Иван Гаврилов, Ангел Авренлиев и Илчо Илчевски  станаха известни на кърджалийци като спонсори на ежегодния концерт на Фолклорен ансамбъл "Българе" за Празника на града. Част от тяхната безкористна дарителска дейност е изграждането на православен параклис в зоната за отдих в района на залива Енчец край язовир  Кърджали. Той ще..

публикувано на 21.11.19 в 08:56

Цвят и светлина в Керимовата къща в изложбата на Павлина Копано

31 картини показва художничката, родена в Димитровград, Павлина Копано в Керимовата къща . Малката заличка на първия етаж се оказа тясна за ценителите, дошли да видят картините. Павлина Капано живее и работи в Истанбул от 11 години. Авторката твори предимно с ръчно изработен хартиен материал, а настоящата изложба е посветена на нейната..

публикувано на 14.11.19 в 16:06

Служители от РУ-Чепеларе издигнаха пилон и развяха трибагреника

Днес, в навечерието на професионалния празник на бълагската полиция – 8 номеври – Ден на Свети Архангел Михаил, служители от РУ-Чепеларе издигнага пилон и развяха трибагреника, който да посреща жителите и гостите на Община Чепеларе и с.Хвойна. По собствена иницатива и със собствени средтва служителите на реда изградиха пилона, на който от днес..

публикувано на 07.11.19 в 18:09

Вълци тормозят фермери от Дрангово

Фермери от кирковското село Дрангово се оплакват от набезите на вълци. Предполагат, че вълците са с малките си. Хищниците са опасни и за хората, които се движат пеша от махалите към центъра на Дрангово. За едно лято вълците са удушили над 30 животни, казва Юлиян Юлиянов Тези вълци започнах да пречат много и трябва винаги да има двама..

публикувано на 28.10.19 в 13:56