Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пропаднало стълбище сложи край на учебните занятия в СУ“ Отец Паисий“-Кърджали

Паднала мазилка върху стълбището в училище „Отец Паисий“ в Кърджали


Днес в 11 часа пропадна стълбището на СУ „Отец Паисий“- Кърджали. Няма пострадали. Инцидентът се случва по време на тържество на втория етаж в сградата. Причината е пропукване на плочата между първите етажи, заяви Златко Атанасов, директор на училището:

Всички общински и държавни институции в момента обследват ситуацията. Налага се спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж. Има разкритие на конструктивната част, вижда се железобетон. Има и и паднала мазилка.

Най-важното е че реакцията на училищното ръководство е била адекватна, коментира Атанас Илчев, директор на ОД на МВР-Кърджали:

Започват строително ремонти дейности, за да може най-бързо училището да се върне към учебния процес. След оглед ще докладваме на прокуратурата.

Припомняме, че лятото на 2019 година бе извършен цялостен ремонт на училището по проект на общината. Как ще реагира обаче тя, казва Катя Митовска, зам. кмет на Кърджали.

Държа да подчертая, че вследствие на ремонта през лятото интервенции не са правени. Явно се  е получило претоварване. Общината ще поеме всичко, което може да направи в проектирането, за да може по-бързо да бъде извършен ремонта.

Много се стреснахме казаха ученици от училището, свидетели на пропадането .Родители чийто деца учат в СУ "Отец Паисий" не се притеснени от случката и днешните събития не биха били предпоставка да сменят училището, коментираха родители.

Същевременно със заповед на кмета Хасан Азис са обявени 3 неучебни дни за учениците на "Паисий".

Чуйте целия репортаж на Ангел Шенков в звуковия файл.

Вижте още

КАТ - Смолян спира регистрацията на автомобили

Поради възникнал технически проблем с един от консумативите, необходими за издаване на свидетелства за регистрация на МПС, сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Смолян преустановява регистрацията и промяна в регистрацията на автомобили до 13:00 часа на 29.01.2020г. 

публикувано на 28.01.20 в 15:24

Ватерполистите от Кърджали пътуват до Златоград, за да се готвят за предстоящите състезания

Ватерполистите от спортен клуб по водна топка "Арда" - Кърджали пътуват до Златоград, за да се готвят за предстоящите състезания, тъй като покритият плувен басейн "Арпезос" не работи. Предстоят важни турнири още в  началото на февруари. Подробности от треньора Иван Кръстев: През февруари и март имаме състезания на U13 и U12. През месец април..

публикувано на 28.01.20 в 09:14

Днес ни очакват пролетни температури

Днес от запад облачността ще продължи да се разкъса и намалее, след обяд над много райони до слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°.През нощта от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Над Родопите ще е слънчево, след обяд..

публикувано на 28.01.20 в 06:45

Съдийски грешки попречиха на ватерполистките да попаднат във финалната четворка

Груби съдийски грешки лишиха девойките на спортен клуб по водна топка "Арда" от шанса да попаднат сред най-добрите четири отбора в страната. През уикенда те участваха в квалификационен турнир в София, но победиха само един от противниците си. За драматичните двубои разказва в звуковия файл треньорът Иван Кръстев: Иван Кръстев: Състезанието беше в..

публикувано на 27.01.20 в 16:14

Днес преди обяд ще има повече слънце

 Днес преди обяд ще има повече слънце, но от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Над Източните Родопи ще е предимно слънчево. Максималните температури ще достигнат 12° в Кърджали и Хасково. Над Средните Родопи ще е предимно облачно. Температурата в Смолян ще достигне 10°.  Над..

обновено на 27.01.20 в 15:41
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Задължените лица могат да ползват попълнени от НАП електронни данъчни декларации

От 1 март задължените лица, решили да подават данъчната си декларация по електронен път, вече ще могат да ползват предварително попълнените от приходната агенция формуляри. Още разяснения дава Елван Гюркаш, началник на офиса на НАП в Кърджали. 

публикувано на 27.01.20 в 15:17

Обявиха грипна ваканция в Смолянска област

Регионалният щаб за борба с грипа и острите  респираторни заболявания в Смолянднес обяви грипна ваканция за учениците от областта за периода от 28 до 31 януари включително.  За лечебните заведения остават в сила предписаните противоепидемични мерки. В детските градини ще се осъществява строг противоепидимичен контрол. Това съобщи кметът на Смолян..

публикувано на 27.01.20 в 15:10