Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 социално слаби ще получат топъл обяд за Коледа в храма "Свето Успение Богородично"



Обществената трапезария към храм „Свето Успение Богородично“ в кв. Гледка през февруари ще  навърши 18 години, от както посреща гладните и жадните, и онези които се намират в нужда. В началото на изграждането на социалната кухня от нея са се възползвали около 120 души, през годините някои от тях са починали или им се е сменил социалния статус и днес от топъл обяд се възползват около 60 човека.

Всеки който е потропал на вратата ни за помощ сме му отворили и помогнали. Ние не делим хората на етнос, религия и език. Храним всякакви хора мюсюлмани и християни, казва отец Боян Саръев.

 Чуйте цялото интервю в прикачения звуков файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за втория мандат

Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория  проучвателен мандат за съставяне на правителство. За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението. "С колегите говорихме..

публикувано на 09.07.24 в 07:56

Пожар изпепели бивш техникум в Кърджали

Изгоря сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали. Огънят е възникнал малко след 22 часа. Според слушатели пламъците се виждали от километри. Сградата на старото училище се намира в промишлена зона, близо до една от входните пътни артерии на града. От години тя е необитаема, а дворът е обрасъл в растителност. В потушаването на..

публикувано на 09.07.24 в 07:42

Очаква ни слънчев ден

Днес ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, в София: 33°. В планините ще бъде слънчево, след обяд над Рило-Родопската област с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на..

публикувано на 09.07.24 в 07:39

Пожар в близост до газопровода край Кърджали

Пожар бушува близо до село Пепелище край Кърджали. Огнените езици са в близост до газопровода и завод за производство на каучукови изделия по непотвърдена официално информация. На около 300 метра са последните къщи на селото. За това съобщават слушатели на Радио Кърджали, след като вой на сирени разбуди областния град в късните часове в понеделник вечер...

публикувано на 08.07.24 в 22:44

Отново лекарите са сред най-търсените специалисти, отчитат от Бюрото по труда в Кърджали

Сериозин недостиг на лекари се забелязва в област Кърджали. Това сочат данните от информация от дирекция "Бюро по труда" от началото на този месец. 18 са щатовете за лекари, които са незаети в лечебните заведения и лекарски практики в областта, като от тях четири са местата за общопрактикуващи лекари. Търсят се също учители - един по мателатика и..

публикувано на 08.07.24 в 16:26
Делян Пеевски

Пеевски свика областните председатели на ДПС в София

Председателят на ПГ на ДПС и съпредседател на партията Делян Пеевски твърди, че представители на областни на Движението са били "натискани и плашени". Джевдет Чакъров е звънял на представители на областните структури на ДПС да не идват на днешната среща, каза Пеевски, който се срещна в столичен хотел с oбластните председатели на Движението. Срещата..

публикувано на 08.07.24 в 16:23

Ресми Мурад поиска от EVN повече инвестиции и качество в малките населени места

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета..

публикувано на 08.07.24 в 15:15