Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията не получи председателско място в постоянните комисии

Общинският съвет в Ардино прие правилник за дейността си


На 18 декември се проведе последната за 2019 година сесия на общинския съвет в Ардино. След разгорещени дебати, най-вече за заплатите на общинските съветници,  всички точки от дневния ред бяха приети с консенсус. Председателят на общинския съвет Сезгин Байрям с подробности в звуковия файл:

Сезгин Байрям: Една от най-важните точки беше приемането на правилника за организацията и дейността на общинския съвет и неговите комисии. Имаше бурни дебати, но впоследствие постигнахме консенсус. Избрахме заместник председател на общинския съвет. Това е досегашният мой заместник Мюмюн Джила. Комисиите ще са 9, като 7 от тях са седемчленни, а останалите две - с по 5 члена. Всеки общински съветник ще участва поне в две комисии. Опозицията няма да има председателско място в постоянна комисия.
Решихме да оставим възнаграждението на общинските съветници така, както е било и в предишния мандат. Ние сме малка община и финансовите възможности не са кой знае колко големи Миналият мандат заплатите бяха 200-250 лвва. Определихме и възнагражденията на кметовете на кметствата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Облачно с кратки превалявания в сряда

През нощта ще е предимно ясно. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България и на места там ще превали.  Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 21.05.24 в 18:00

Нов асфалт, бордюри и тротоари за още 3 улици в момчилградски квартал

Напълно обновени са три улици в момчилградския квартал "Мамулица". Средствата за ремонта са осигурени по спечелен проект от МИГ "Момчилград - Крумовград".  Напълно преасфалтирани са ул. "Ген. Столетов" и алея към нея, ул. "Първа" и ул. "Рила". Подменени са амортизираните тротоарни плочки и бордюри.  Поставени са специални тактилни плочки и са скосени..

публикувано на 21.05.24 в 17:20

Кампания на червенокръстци - "Май месец за мерене"

На 21- ви май, в градинката срещу ресторант „Москва“ в Кърджали, за поредна година се проведе Национална Кампания MMM - Май Месец за Мерене.  Целта на кампанията е профилактика и превенция на хипертонията, която е водещо заболяване сред българските граждани. За целта на място се измерва кръвно налягане, попълва въпросник и се обсъждат рисковите фактори..

публикувано на 21.05.24 в 16:45

1,3 млн. евро от ЕС са вложени в област Кърджали

Областна администрация в Кърджали  е изпълнила проекти с европейски средства, които пряко оказват влияние върху живота на хората, заяви областният управител Никола Чанев пред журналисти.  Той даде пример с проект по програма ИНТЕРРЕГ за защита от бедствия в който участват наши и гръцки региони.  Проекта се изпълнява с още седем партньори с бюджет..

публикувано на 21.05.24 в 15:20
Снимка: ЛРС- Чупрене

Зарибиха с балканска пъстърва река Черна

Националната електрическа компания (НЕК) зариби река Черна в района на смолянския квартал Устово с над хиляда балкански пъстърви.  Акцията се състоя с помощта на доброволци от Риболовно сдружение "Олимпик 2002", които предоставиха експертна подкрепа и пуснаха малките пъстърви в реката.  Зарибяването се осъществи в присъствието на експерти от..

публикувано на 21.05.24 в 15:10

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон, който вече е един от най-разпознаваемите туристически обекти в страната. Това съобщи заместник-кметът на Кърджали Даниел Делчев пред журналисти в Кърджали: “Остава да се изпълняват последните дейности свързани с видеонаблюдение и осветление. След което ще имаме един завършен туристически обект”,..

публикувано на 21.05.24 в 14:46

Пожарникарите от Кърджали победители в областно състезание

в Момчилград се проведе областното състезание по пожароприложен спорт между отборите на Районна служба "Пожарна безопаснотс и защита на населението" (РСПБЗН) в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защина на населението" (РДПБЗН) - Кърджали. Надпреварата протече в четири дисциплини:..

публикувано на 21.05.24 в 13:15