Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Кърджали търси финансова помощ за евакуационно стълбище на СУ "Отец Паисий"След сформиране на кризисния щаб относно пропадналото стълбище в СУ „Отец Паисий“, Община Кърджали вече има яснота към настоящия момент каква част от трите стълбищни рамена в училището ще бъдат премахнати, заяви кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Увреденото рамо на стълбището в училището ще бъде ремонтирано и допълнително укрепено, както и останалите плочи, заяви кметът пред БНР -Кърджали. Вече е разпоредено на изпълнителя да обезопаси вътрешното стълбище, така че и самото укрепване да може да се реализира, което означава, че всички мерки са предприети от кризисния щаб и се изпълняват в срок.

Приоритет към момента е реализирането на евакуационното стълбище и търсенето на финансова помощ за реализирането му. Кмета подчерта също, че нито външното саниране, нито мазилките, нито новото оборудване са причина за напукването на стълбището в СУ „Отец Паисий“.

Противни твърдения са опит обществеността в града да бъде заблудена. Причина за подобни инциденти трябва да се търси в самите стълбищни клетки и от директорите на съответни учебни заведения, които задължително трябва да имат елементарни познания за конструктивни елементи и за това, че съответните не трябва да бъдат натоварвани в такава степен, заключи кмета Хасан Азис.

Чуйте целия репортаж на Ангел Шенков в звуковия файл.
Вижте още

БТА откри Национален пресклуб в Анкара

Българската телеграфна агенция (БТА) откри свой Национален пресклуб в турската столица Анкара.  Церемонията уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на посещение в Турция, посланикът на България в Анкара Ангел Чолаков, генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев, генералният консул в Одрин Борислав Димитров, ръководителят на..

публикувано на 03.02.23 в 12:19

Определят състава на Районната избирателна комисия в Кърджали

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев насрочи консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители. Консултациите ще се проведат на 5 февруари в сградата на Областна администрация Кърджали. Призовани са представители на парламентарно представените партии и коалиции..

публикувано на 03.02.23 в 11:19

Голям интерес към ледената пързалка в Крумовград

Мобилната ледена пързалка радва малки и големи жители на община Крумовград.  Пързалката предизвиква голям интерес у всички жители и гости на града и е напълно безплатна. Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград: „Ледената пързалка се посрещна с огромен интерес. Доволна съм, че успяхме да реализираме това мое предложение. Пързалката в..

публикувано на 03.02.23 в 10:20

Служебното правителство приема план-сметката на разходите за изборите

След като встъпи в длъжност, новото служебно правителство ще заседава за да приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април. ЦИК вече изпрати до министерството на финансите планираните си разходи за подготовката на предсрочния вот, не като пожела отделно да се предвидят средства за..

публикувано на 03.02.23 в 09:03

Полицията разкри 16-годишен крадец на автомобил

В районното управление Крумовград била подадена жалба, че на 31 януари срещу 1 февруари в село Полковник Желязово бил откраднат лек автомобил, собственост на 49-годишен жител на общината. В хода на започналата проверка полицейски служители открили колата, изоставена по пътя от Крумовград към село Пелин. Издирен е бил и извършителят на деянието –..

публикувано на 02.02.23 в 12:07

200 души от община Смолян ще получават топъл обяд

От началото на месеца започва раздаването на топъл обяд, финансиран по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс. Услугата ще получават 200 лица от община Смолян. Предвидено е проектът да продължи до 30.09.2025 г. Потребители по проекта са хора от целевите групи:..

публикувано на 02.02.23 в 12:03

Изплащането на пенсиите ще се извърши по график

Изплащането на пенсиите през февруари чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник). Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари, съобщават от Националния осигурителен..

публикувано на 02.02.23 в 12:00