Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Дънди Прешъс Металс" потвърди подкрепата си за българската художествена гимнастика


Българската федерация по художествена гимнастика поднови договора си със своя дългогодишния спонсор „Дънди Прешъс Металс“. Илияна Раева, председател на федерацията, и инж. Илия Гърков, вицепрезидент на златодобивната компания, отчетоха успешните си десетгодишни взаимоотношения. Какво представлява подкрепата на бизнеса за златните момичета, чуйте Илияна Раева в звуковия файл:

Илияна Раева: Десет години художествената гимнастика е най-успешният спорт в България. Точно тези 10 години с един истински ренесанс са свързани с помощта на Дънди Прешъс Металс. Това им казах при подписването на договора, че те трябва винаги да се чувстват много сериозна част от успехите на българската художествена гимнастика.

Галерия

Вижте още

Жълт код за ниски температури и утре

Националният институт по хидрология и метеорология издаде жълт предупредителен код за ниски температури за днес и утре. Температурите утре ще се понижават още, като минималните ще са между минус 12 и минус 7 градуса, в Горнотракийската низина и по Черноморието малко по-високи. Дневните температури почти навсякъде ще останат отрицателни между минус 5 и..

публикувано на 16.01.21 в 12:59

Всяка неделя децата ще имат възможност да отидат на театър

Тази неделя театърът в Кърджали подновява инициативата за най-малките си зрители "Всяка неделя на театър".  В Кукления салон до сграда на старата поликлиника, всяка неделя от 11.00 часа децата на Кърджали ще могат да се потопят в магията на театъра.  Директорът Гълъб Бочуков заяви, че се спазват всички противоепидемични мерки, защото..

публикувано на 16.01.21 в 12:46

25 са новите случаи на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 25 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, 1 починал и 1 излекуван.   Разпределението по общини на лицата е:  Хасково – 18; Димитровград – 4; Харманли – 2; Стамболово – 1;   Починали са:   жена на 83 години от община Любимец,..

публикувано на 16.01.21 в 11:49

Разхлабват част от противоепидемичните мерки

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Разрешават се присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет. Във висшите училища са разрешени държавните изпити и защити на дипломни работи. Възстановява се и..

публикувано на 16.01.21 в 11:45

3 са новите случаи на коронавирус в Кърджали, 552 в страната

3 са новите случаи на коронавирус в Кърджали, 552 в страната  при направени 8 850 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ Броят на положителните проби e малко над 6,2% от всички изследвани. Най-много са новите случаи в София - 103, следват Бургас - 84 и Пловдив - 49. В болница се лекуват 3 500 пациенти, от..

публикувано на 16.01.21 в 11:36

АРДА ще продължи подготовката си в Турция

АРДА ще продължи подготовката си в Турция Отборът на АРДА ще продължи втората част от своята подготовка в турския курорт Анталия. Футболистите на Николай Киров ще замината за Турция в понеделник 18 януари с чартърен полет от Пловдив. Лагерът в южната ни съседка ще продължи до 6 февруари. До този момент са предвидени 4 контролни срещи: 21.01 -..

публикувано на 15.01.21 в 19:46

От понеделник се очаква учениците от СУ "Йордан Йовков" да започнат присъствени занятия

Има готовност в понеделник най-малките ученици от СУ "Й. Йовков" в Кърджали да започнат присъствени занятия. Днес представители на всички институции - Регионална здравна инспекция, Община Кърджали, Регионален инспекторат на образованието, училищното ръководство, които имат отношение за взимане на решение децата да влязат в класните стаи в други..

публикувано на 15.01.21 в 17:41