Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОСНВ- Кърджали организира куиз под наслов " Игри за ума"

На 24 февруари от 14:00ч. в сградата на Бизнес инкубатора, намиращ се на ул. "Отец Паисий" 12, ОСНВ- Кърджали организира куиз  - отборна мисловна игра за знания под наслов " Игри за ума".  Куизът се реализира от екип на Фондация "Институт за съвременна психология" град Стара Загора. Училищата, които желаят да вземат участие трябва да определят 5 ученика от 9 до 11 клас, като днес 20.02.2020 е крайният срок за подаване на заявки.

Играта има пет кръга, в които на участниците ще се задават по 10 въпроса от различни области на знанието, включително по темите: тютюнопушене, наркотични вещества и ХИВ/СПИН разказва Валентина Грудева, секретар на Общински съвет по наркотични вещества - Кърджали:Вижте още

Стартира "Виртуална БАМФ Лига Кърджали"

Тринадесет отбора, с ударна доза фантазия, се включиха във виртуалната надпревара, която има за цел да разнообрази ежедневието на почитателите на футбола на малки вратички. "Срещите се играят на компютър, не са реални, а в една среща няма да има възможност за отбелязване на повече от 6 гола на отбор. Идеята е да се забавляваме заедно..

публикувано на 03.04.20 в 16:33

Започва поставянето на оценки на учениците с дистанционно обучение

По предложение на просветния министър Красимир Вълчев от следващата седмица започва поставяне на оценки на учениците в дистанционна форма на обучение. Това съобщиха от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование. След проведено дистанционно заседание на съвета днес е взето решение..

публикувано на 03.04.20 в 16:15

Община Минерални бани обнови сайта си

Новият сайт на община Минерални бани вече работи. Адресът на страницата не е променян, така че можете да го откриете на познатия домейн https://mineralnibani.bg/ информираха от общинската администрация.  Новата визия на сайта е много по-добра, защото запълва целия екран и дава възможност за много по-добро сърфиране. Сайтът съдържа и много повече..

публикувано на 03.04.20 в 14:51

Д-р инж. Хасан Азис се включи към доброволците доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни в община Кърджали

От днес пет екипа започнаха доставката на пакети за самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки и кръгли сираци в община Кърджали. Четири от тях  извършват доставянето на пакетите в областният град, а един започна доставката за район Енчец, където са включени общо 36 бенефициенти. Пакетите съдържат основни пакетирани..

публикувано на 03.04.20 в 13:51
От мениджър до учител по програмата

Учителска заплата за 5-часов работен ден

Учителите ще получават досегашните си заплати, ако в условията на дистанционно обучение са отчели поне 5 астрономически часа работа или поне 25 часа средно седмично. Те могат да бъдат свързани и с подготовката за даден учебен час. Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на столичния..

публикувано на 03.04.20 в 12:47

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Мизерията не е спасение от вируса, заяви президентът Румен Радев. Пандемията изисква решителни мерки и обществото ги приема с разбиране, но правителството дължи на обществото обективна информация. Извънредното положение доведе до обществена парализа, социално-икономическа криза, безработицата расте с часове и много българи се нуждаят помощ. Трябва да..

публикувано на 03.04.20 в 12:40

Двама са загиналите във верижната катастрофа на АМ "Марица"

До момента е потвърдено за 2-ма загинали и 4-ма ранени при тежката верижна катастрофа между 22 ТИР-а и автомобили, която затвори автомагистрала "Марица" край Харманли. Движението се отбива по обходен маршрут през Любимец и Харманли. Инцидентът е станал към 7.30 часа при гъста мъгла и лоша видимост. 50 тежкотоварни автомобили са се движили..

публикувано на 03.04.20 в 12:22