Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Кърджали с кампания за събиране на книги за българчета в Италия

Снимка: Радио ВИДИН



Радио Кърджали започва кампания за събиране на книги – българска литература за неделното училище в Перуджа. В него, всяка неделя се събират около 16 българчета, за да се учат на български език, култура и традиции.

С тази кампания на Радио Кърджали ще дадем възможност в училището да отвори и библиотека.

Събира се българска художествена литература и детски книги.  По възможност книгите да са в запазен вид.

Може да носите книгите в редакцията на Радио Кърджали: бул. България № 74, етаж 3 (бившия окръжен съвет). 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гасят по въздух мащабни пожари в Гърция

11 самолета и 8 хеликоптера са включени в гасенето на мащабните пожари, които обхванаха отново Гърция. Пожарът в Коринт е с активен фронт няколко километра и е неуправляем от силния вятър, казаха огнеборците. За първи път властите използват 11 самолета и 8 хеликоптера, за да ограничат движението на огнената стихия. Коринт е част от полуостров..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Депутатите гласуват проект на правилник за дейността си

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 08:38

Оранжев код, втора степен на опасност от жеги

Много горещо. Това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология за петъчния 12 юли. Максималните температури ще достигнат до 39 градуса. "БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Следете прогнозите и действайте според съветите на властите",..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Байрам Байрам: Заставаме до председателя Делян Пеевски

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които е и Павлин Кръстев. Минути преди да стане това, в интервю за Радио Кърджали друг кърджалийски депутат - Байрам Байрам, каза, че искането на оставката на Делян Пеевски не е балансиращо и правилно. Той подчерта, че застават зад председателя Делян Пеевски...

публикувано на 11.07.24 в 17:21

Общински структури на ДПС в област Кърджали снеха доверието си от четирима депутати

Общинските структури на ДПС в Ардино и Момчилград снеха доверието си от четирима депутати на партията. Това са Делян Пеевски, Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Айтен Сабри. Доверието не се снема единствено от народния представител Павлин Кръстев, който е един от изключените днес 17 народни представители от Парламентарната група на..

публикувано на 11.07.24 в 16:48
Н.Пр. Мехмед Уянък

Посланикът на Турция Н.Пр. Мехмед Уянък: Отношенията между Турция и България са на високо ниво

Посланикът на Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък е на посещение в Кърджали. Турският дипломат се срещна с  областният управител Ресми Мурад и кмета на Кърджали Ерол Мюмюн. Уянък  каза, че отношенията между двете държави са на високо ниво, че е необходимо да се подобрят условията за инвестиции и бизнес у нас, за да се привлекат повече турски..

публикувано на 11.07.24 в 14:26

Oбластният съвет на ДПС в Кърджали застана до Доган

Oбластният съвет на ДПС-Кърджали подкрепи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. „Ние, членовете на областен съвет на ДПС-Кърджали, заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица. В защита на неговата воля, сме готови за всякакви..

публикувано на 11.07.24 в 11:54