Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

353 са карантинираните в област КърджалиХората под карантина в област Кърджали расте. Това заяви в сутрешния блок на Радио Кърджали, директора на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

„Нямаме нарушения за карнатината, но имам много сигнали на граждани, че се нарушава карантината. Всичките са проверени, но за сега нямаме случай който да отговаря на сигнала“ заяви д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ Кърджали. 


Вижте още

Библиотеката в Кърджали очаква правила за работа в нормален режим

До края на идната седмица библиотеката в Кърджали очаква да получи правила , разписани от Министерството на културата, по които да заработят отново в нормален режим . От министерството пък очакват от тях до десет дни да подадат списъци с желаещите да бъдат ваксинирани срещу Ковид -19. Това стана ясно по време на първата онлайн среща от..

публикувано на 27.01.21 в 18:26

Кърджали е в златната среда по безработица

Кърджали е в златната среда по равнище на безработица за миналата година. Според отчета на Бюрото по труда областта е на 13-то място от всички 28 области в страната. За периода са обявени над 4 800 свободни работни места , като за повечето от тях са били намерени подходящи места . По-малко са наетите младежи в сравнение с хората на възраст над 50..

публикувано на 27.01.21 в 18:11
Бяло море край Марония, Гърция

Фалити на гръцки ресторанти в Северна Гърция

Стотици заведения и ресторанти в Гърция продължават да бъдат затворени заради въведените ограничителни мерки срещу коронавирусната инфекция. Наблюдават се масови фалити в северната част на страната, каза за Радио Кърджали Евгения Пандула, която от години живее в южната ни съседка. " Много заведения, но имат и много голяма помощ от гръцкото..

публикувано на 27.01.21 в 17:34

58 снегорина работиха през нощта в област Смолян

Община Смолян се нормализира след падналия сняг в областта. Цялата налична техника е на терен и почиства и обработва пътищата. Отстранена е свляклата се земна маса по пътя Рудозем - Смилян, каза за Радио Кърджали заместник областния управител Адриан Петров и допълни: "новата снежна покривка в района на Рожен и Пампорово е 45 см. валя почти..

публикувано на 27.01.21 в 17:14

Кърджали и Смолян първи по сигурност на населението

Областите Кърджали и Смолян са на първо място по сигурност на населението. В тях са регистрирани най-малък брой престъпления, сочи анализ на Института за пазарна икономика. Докладът представя състоянието на регионите в България по време на пандемия. Още от старши изследователя Петър Ганев: " Генерално трендът е надолу, по-малко са..

публикувано на 27.01.21 в 16:52

Първи положителен на КОВИД-19 сред изследваните учители

Първи положителен тест за Ковид -19 при масовото изследване на учителите отчетоха здравните власти в Кърджали . Пробата е от община Ардино, съобщи Петя Папазова, главен секретар в Регионалната здравна инспекция. "За периода 25-26 януари, са проведени общо 388 теста, о т тях 320 с а учители, а 68 на помощен персонал. Вече е регистриран първият..

публикувано на 27.01.21 в 16:38

ГЕРБ в Кърджали: Положителен е фактът, че делегираните бюджети в детските градини ще бъдат обект на дискусия

„ През последните 10 години групата на ГЕРБ многократно е настоявала за въвеждане на делегирани бюджети в детските градини. За жалост , нито управляващите от ДПС, нито присъдружната им БСП, демонстрираха чуваемост . Единственият отговор от страна на общината бе, че идеята е неприложима. Похвално е, че с наближаването на изборите,..

публикувано на 27.01.21 в 16:02