Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК "Арда" ще доиграе сезона с 15 полеви играчи



"Разполагам само с 15 полеви играчи до края на сезона" - това заяви за радио Кърджали старши треньорът на ФК "Арда" Николай Киров. След принудителната пауза във футболното ни първенство, предизвикана от кризата COVID-19, днес отборът на "Арда" гостува на "Дунав" в  Русе в мач от 25-тия кръг на efbetЛига. 

"Определено отборът не е в оптимално състояние. Трудно е за около 21 дни да се постигне максимална форма, още повече, че 2 месеца и половина състезателите не са тренирали активно. Именно върху това нещо работихме - кондиционно да бъде добре състава и с течение на самите двубои да влиза във форма. Представянето ни ще зависи от това да запазим пълния състав здрав, както и да имаме малко наказани състезатели."- допълни Киров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват новата учебна година във висшите учебни заведени я Кърджали.

150 студенти, от които 45 първокурсници посреща днес филиалът на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в Кърджали. От 11 часа е откриването на новата учебна година за висшето училище. Това съобщи заместник-директорът на филиала Николина Иванова. "Готови сме да посрещнем както първокурсниците, така и нашите настоящи студенти, които..

публикувано на 11.09.24 в 10:15

Учениците от гимназията по Електрониката ще учат в 3 сгради заради ремонт

Заради ремонт учениците на Професионалната гимназия по Електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода“ ще започнат новата учебна година пръснати в три различни учебни заведения. Настанените в общежития също ще бъдат преместени, като ще ползват базата на Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“.  Това каза за Радио Кърджали..

публикувано на 11.09.24 в 09:40

НС обсъжда промените в Закона за опазване на околната среда на първо четене

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат решенията на първоинстанционния съд да не подлежат на касационно обжалване, когато са свързани с обекти от национално значение и от стратегическа важност. В седмичната програма на депутатите е проектът на решение, свързан с..

публикувано на 11.09.24 в 09:00

До днес партиите и коалициите подават документи в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 08:30

Оранжев код за валежи е издаден за Кърджали и Хасково

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, Разград и Силистра. За областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Ловеч, Плевен, Бургас, Варна и Добрич кодът е жълт . Днес ще преобладава..

публикувано на 11.09.24 в 07:35
Делян Пеевски

Съдът остави без разглеждане две жалби на ДПС-Пеевски срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Делян Пеевски срещу отказа Централната избирателна комисия да заличи политическа партия "Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври. Върховните магистрати приемат, че съдът не е редовно сезиран с оспорване на решението..

публикувано на 10.09.24 в 18:45

Проверяват се подписите за регистрация на ДПС-Доган

Централната избирателни комисия (ЦИК) до момента няма решение по искането на ДПС около Ахмед Доган да бъде регистрирано за самостоятелно участие в изборите на 27-и октомври. Заявлението беше внесено вчера и е придружено с над 5000 подписа. В момента се извършва проверка на тези подписи, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева: "След като вчера ЦИК..

публикувано на 10.09.24 в 17:10