Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет са взетите проби за Covid-19 в област Хасково

Снимка: Архив

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Три от тях са взети от пациенти на МБАЛ Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат.
Две от пробите са контролни, взети от РЗИ Хасково, на 53-годишния мъж от община Свиленград и на 44-годишната жена от община Хасково. Пробите им все още се обработват.   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ахмед Доган към младежките структури на ДПС: Трябва да се справим с това предизвикателство

Това е едно препятствие, което трябва да преборим, едно предизвикателство, с което трябва да се справим. Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред председателите на младежките структури на ДПС в първата си публична проява след разделението в парламентарната група на Движението, съобщава БТА. Ахмед Доган се обръща към младежите и им..

публикувано на 20.07.24 в 22:12

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе..

публикувано на 20.07.24 в 22:11

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд и да спрат пожарите, опустошаващи страната, съобщава БТА.  Той отслужи тържествената литургия за празника на свети пророк Илия в Дървенишкия манастир, който днес чества храмов празник, съобщиха от Софийската митрополия. След светата литургия в двора на светата обител бе отслужен водосвет и бе прочетена молитва..

публикувано на 20.07.24 в 16:52

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган...

публикувано на 20.07.24 в 14:55

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:29

Църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско отбелязва храмовия си празник

Десетки миряни се събраха в малката църква "Св. пророк Илия" в с. Опълченско, Кърджали.  След празничната литургия ще бъде раздаден курбан. Храмът се възражда за нов живот, след като жените от спортно - интелектуален клуб "Ахридос" - Кърджали се заеха с почистването на двора и храма след години на безстопанственост.  Празникът ще продължи с концертна..

публикувано на 20.07.24 в 10:23

Общински съветници внесоха втори сигнал срещу кмета на Смолян за разширяването на синята зона за паркиране

Общинските съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха втори сигнал срещу кмета Николай Мелемов, свързан с разширяването на синята зона за паркиране в града без решение на Общинския съвет и неизпълнение на съдебен акт, съобщи адв. Елена Даскалова - Радева.  Тя посочи, че след като Административният съд спря изпълнението на заповедта на кмета за събиране..

публикувано на 20.07.24 в 10:10