Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

77 са новите случаи на коронавирусна инфекция

Снимка: БТА

77 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 1 198 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Един е случая в Смолян, няма новорегистрирани в Кърджали и Хасково. 
8 души са оздравели за последното денонощие, един е починал. Активните случаи са 3 655.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, н о не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 10:34
на живо

Започва предизборен диспут по радио Кърджали

По радио Кърджали започва безплатен диспут между представители на партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори. Темата е:  „Разпада ли се държавността у нас? Как може да се спре политическата криза?“. Водещ ще бъде Станислава Георгиева.  Диспутът ще се проведе от 10 до 12 часа.

публикувано на 03.10.24 в 10:06

Проблеми с цените на петрола, ако има регионална война

Световната икономика не върви добре , затова кризата в Близкия изток може да не се отрази сериозно на пазара на петрол. Това мнение изрази пред БНР Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. По думите му, основният фактор, който ще влияе върху цените, са президентските избори в САЩ, а дотогава едва ли ще..

публикувано на 03.10.24 в 08:44

В Кърджали ще бъде предимно слънчево

Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока , по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 23° и 28 °. За Кърджали очакваме предимно слънчево време, до 26 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево с..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Хасково обявява конкурс „Народни будители” 2024

Община Хасково и Младежки център Хасково обявяват национален конкурс "Народни будители" 2024г. Конкурсът е посветен на Деня на народните будители - 1 ноември.  Право на участие в него имат ученици от 5 до 12 клас. Те са разпределени в две възрастови групи: 5 - 7 клас и 8 - 12 клас. Категориите, в които участниците могат да се включат са:..

публикувано на 02.10.24 в 15:26

Хванаха столичанин и родопчанин с кокаин и марихуана

По време на специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотици, вчера са задържани двама души в Смолян. Около 16:00 часа на бул. "България" е спрян автомобил "Фолксваген Туран", управляван от 35-годишен софиянец. При направен тест за наркотични вещества е дадена положителна проба на кокаин. Малко по-късно на ул. "Бяло море" е..

публикувано на 02.10.24 в 13:27

Валута за близо 265 хиляди лв. задържаха на "капитан Андреево"

Недекларирана валута за 264 747 лева задържаха митническите служители на "Капитан Андреево" при две проверки. При единия от случаите в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция, във фабрична кухина са открити 100 000 евро. Във втория случай - при проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция са открити..

публикувано на 02.10.24 в 11:19