Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Петър Пешев: Ахмед Осман няма да играе като футболист в "Арда"

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Фенове на професионален футболен клуб „Арда-1924” инициираха среща с кмета на Кърджали Хасан Азис пред общината, за да поискат съдействие и  подкрепа Ахмед Осман да остане да играе в отбора.

Пред сграда на общината се бяха събрали над 30 футболни фена, който коментираха, защо в отбора не се взимат местни играчи, а се включват момчета от други градове. От ръководството на клуба искат да махнат и последния кърджалиец, който вкара местния отбор в А футболна група.

Кметът Хасан Азис се срещана с феновете и изслуша футболните фенове.

„Нашето виждане за отбора е в него да играят местни хода, независимо за кой отбор става дума, било то за Мюнхен, Мадрид, всеки иска в отбора ми да играят местни играчи. Разговорите, които съм водил с президента на клуба е, че политиката на отбора е да се ориентира към местни играчи. Ние Ахмед Оман сме го оценили като личност, за това което направи за „Арда“, коментира кметът Хасан Азис.

На инициираната среща от футболните фенове на „Арда“ се отзова и президента на ПФК „Арда- 1924”Петър Пешев.

Феновете отправиха питане към него защо в отбора не играят момчета от Кърджалийска област. А на свой ред той им отговори.

„Има такива играчи в отбора. Мерджан е седем месеца в отбора, на 17 години, местен. Месут Юсуф, пази в момента. Краси Илиев сме го върнали. Днес едно момче от Черноочене е на проби,  до сега беше в „Берое“, съобщи Петър Пешев.

Нито един треньор не е искал Ахмед Осман, но въпреки това той бил запазен в отбора на „Арда“, каза още президента Петър Пешев.

„Дойде Топчо (б. р. Елин Топузаков) не го искаше Ахмед Осман. Оставихме го. Дойде Стойчо Стоев, не искаше Ахмед Осман. Ахмед Осман беше в отбора. Дойде Стамен Белчев, искаше да го изгоним. Не да го държим, а да го изгоним от отбора, Ахмед остана. Идва нов треньор, викаме го на разговор, казваме му, че няма да разчитаме във футболно естество на терена на него. Аз му предложих да му платя лицензиите и да е част от отбора, като треньор. Не сме получили отговор от него.“ Коментира още Петър Пешев.

След почти час разговор на феновете на футболна „Арда“ с Петър Пешев и Хасан Азис. Кметът предложи да се проведе отново разговор с Ахмед Осман, за да се чуе какво ще е неговото решение при отправеното му предложение да остане като треньор в отбора на ПФК „Арда-1924“.

Чуйте още в репортажа. 


Вижте още

Тестването срещу Ковид-19 задължително в Гърция

Властите в Гърция масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители.  Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка. Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От..

публикувано на 16.04.21 в 16:34

Благоустрояват централния парк на Джебел

Продължава благоустрояването на централния парк в Джебел. Новите дейности са заложени по проект, който бе подписан днес от кмета Неджми Али с Държавен фонд „Земеделие“ и местната инициативна група „Ардино-Джебел“. „Проектът включва обновяване на зелени площи, паркова алейна мрежа, изграждане на детска площадка, спортна площадка на открито,..

публикувано на 16.04.21 в 15:34

Ботевци участваха виртуално в сесия на Европейския парламент

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджалии участваха в онлайн заседание на парламента в Страсбург, заедно с 1300 ученици от 102 училища от 24 страни. Виртуалното присъствие е за младшите посланици на "Ботев" и за тяхната активната и съдържателна дейност, за заявената им устойчива гражданска позиция  през учебната 2019-2020 г. , съобщиха..

публикувано на 16.04.21 в 15:31
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24