Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо на Бузлуджа БСП проведе традиционния си събор на жълтите павета

50 социалисти от Кърджали участваха в протеста срещу правителството в София


В центъра на София приключи организираният от БСП митинг, на който отново беше поискана оставката на правителството на Бойко Борисов.

Ежегодният събор на БСП се премести от Бузлуджа на жълтите павета. След като Cоvid-19 отмени масовото събитие на социалистите на паметника, те решиха да съберат всички свои привърженици пред Министерския съвет на митинг срещу управляващите.

Близо 50 социалисти от Кърджали също се включиха в проявата. От столицата слушаме Милко Багдасаров, областен председател на БСП, в звуковия файл:

Милко Багдасаров: Повече млади хора бяха на проявата. Основният ни мотив е борбата срещу корупцията. Освен на правителството, чакаме и оставката на главния прокурор. Всичко това доведе днес огромен брой наши симпатизанти и представители на други партии. Превърна се в национален протест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От януари най-ниската заплата в армията става 2300 лв.

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за войниците ще е до 2370..

публикувано на 10.09.24 в 11:43

Пожарните служби отвориха врати за граждани

Ден на отворените врати се провежда днес, 10 септември, във всички пожарни служби на територията на област Кърджали и в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали. Проявата е част от мероприятията в Седмицата на пожарната безопасност и е посветена на професионалния празник на огнеборците - 14 септември. В рамките на..

публикувано на 10.09.24 в 11:09

Три общински съвета на ДПС снеха доверието от областния си лидер и един депутат

С решения на свои заседания, общинските структури на Движението за права и свободи в Черноочене, Кърджали и Джебел, които са близки на Делян ППеевски, снеха доверието си от областния председател на партията Ресми Мурад, от народния представител от ДПС (без Пеевски и група) Павлин Кръстев и от други членове на партията. Това потвърди за БТА-Кърджали..

публикувано на 10.09.24 в 09:29
снимката е илюстративна

Очаква се ЦИК да вземе решение по казусите ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 08:43

Оранжев код за дъжд в Смолян, жълт за Кърджали

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Смолян, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик. За областите Кърджали, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, София-град, София и Ловеч кодът е жълт. Според прогнозата на НИМХ значителни по количество ще са валежите в Западна България и..

публикувано на 10.09.24 в 08:35

На предстоящите избори за 51-во Народно събрание БСП ще се яви в коалиция "БСП - Обединена Левица"

БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция "БСП - Обединена Левица", заявява Изпълнителното бюро на партията в позиция, изпратена до медиите. "Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в разрез с..

публикувано на 09.09.24 в 17:16

"ДПС - Ново начало" с отказ от ЦИК да регистрира коалиция за участие в частичните местни избори на 20 октомври

ЦИК взе решение, с което отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало",  в която влиза групата приближени до Делян Пеевски, за участие в частичните избори, насрочени за 20-и октомври в редица населени места в страната.  Сред тях са изборите за кмет на кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен, за кмет на кметство..

публикувано на 09.09.24 в 17:13