Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тандемът Манол Янев и Стефан Башев ще се бори за място в националния отбор по плажен волейбол

| обновено на 29.07.20 в 11:42


На двама от най-изявените сътезатели по плажен волейбол от Кърджали - Манол Янев и Стефан Башев - предстои важен турнир за определяне на състава на националния отбор. Състезанието ще се проведе във Варна на 29 и 30 юли. Повече от Милко Багдасаров, президент на Волейболен клуб "Арда" и председател на Комисията по плажен волейбол към Федерацията:

Милко Багдасаров: На двамата наши млади състезатели предстои участие на национален турнир, който започва в сряда, 29 юли, във Варна. Много сериозен турнир, там ще бъдат определени националните двойки. Вярвам, че момчетата ще успеят да намерят своето достойно място и да станат една от българските двойки, които ще представят страната ни на предстоящите европейски първенства в Бърно, Чехия, и в Измир, Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Засилено е полицейското присъствие в РИК Хасково заради заплахи

Районната избирателна комисия в Хасково работи под засилено полицейско присъствие заради заплахи, отправени от кандидат за депутат. Това съобщи за Радио Кърджали председателят Добромир Якимов. Той съобщи, че кандидат-депутатът е попречил на работата на РИК, влизал е в конфликти с членовете на комисията, а също е отправял заплахи.  "С оглед..

публикувано на 07.06.24 в 17:01

С 3000 кв.м се увеличават зелените площи в парка на Момчилград

С 3 000 квадратни метра ще се увеличат зелените площи в парк "Нури Адалъ" в Момчилград с реализирането на проекта за обновяването и разширяването му. Всички съществуващи до момента растителни видове - дървета, храсти и тревни площи се запазват.  В момента съществуващите зелените площи на парка са 16 383,60 кв. м. След реализирането на проекта ще станат..

публикувано на 07.06.24 в 15:55

Резултатите от матурите и от НВО в 4. клас – по-добри от миналогодишните

Резултатите от матурите и от националното външно оценяване в 4. клас, които се проведоха през месец май, са по-добри от миналогодишните, съобщиха от МОН. Макар и на други позиции сред регионите с най-ниски постижения остават Кърджали и Видин.  Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега -..

публикувано на 07.06.24 в 15:30

В Хасково се обединяват в подкрепа на осемгодишната Никол

Всички събития, организирани от Община Хасково, ще бъдат посветени на благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол, съобщиха от администрацията на кмета.  През този месец предстоят обичаните от всички фестивали „Театър, обичам те!“, „Сцена на края на града“, а в началото на юли „Хасково рок 2024“, които събират многобройна публика и от..

публикувано на 07.06.24 в 14:58

Събарят две опасни сгради в Кърджали, на тяхно място ще има паркове

Две негодни за ползване сгради в Кърджали ще бъдат съборени, съобщиха от общинската администрация.  Това са недостроеното училище в кв. „Възрожденци“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в кв. „Веселчане“.  От Общината посочват, че двете сгради са застрашени от самосрутване и опасни за живота и здравето на хората, преминаващи покрай тях, както и за много..

публикувано на 07.06.24 в 13:00

Електронните ваучери за храна изместват хартиените

Електронните ваучери за храна влизат в сила от 1 юли. Те ще са по-широкообхватни. С тях ще плащаме не само в хранителните магазини, но и в заведения. Това каза за Радио Кърджали Виктор Джераси, мениджър маркетинг в Плъкси България, един от лицензираните оператори на ваучери за храна. "Електронните ваучери в ежедневието на потребителите ще бъдат..

публикувано на 07.06.24 в 10:25

"Галъп" с данни, два дни преди вота: Над 10% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание, според декларациите на респондентите, е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко..

публикувано на 07.06.24 в 10:21