Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Въпреки пандемията, община Неделино има прираст на приходите от началото на година


След като Министерството на финансите одобри оздравителната програма, община Неделино вече получи три милиона лева безвъзмездна помощ. Как ще бъдат изразходвани тези средства, съобщава Боян Кехайов, кмет на Неделино, в звуковия файл:

Боян Кехайов: Финансовата безвъзмездна помощ, която ни оказа държавата, е в размер на 3 милиона лева, а нашите задължения са близо 8 милиона лева, така че това е малка глътка въздух. Финансовата оздравителна програма ни задържава стриктно да следим за събираемостта на данъците. Независимо, че се намираме в извънредна ситуация, имаме прираст на събраните местни данъци и приходи от началото на годината. Ежемесечно следим показателите и сме оптимизирали разходите. Независимо от външни обстоятелства и кризи, които се задават, ние сме поели един път на развитие, стабилен и постоянен, така че с възможностите, които имаме, да гарантираме, че сме една община, която може да си отстоява позициите и да не попадаме отново в капани, каквито ни бяха заложени от предишните управляващи.

Вижте още

ГЕРБ предлага нова Конституция

В обръщение до българските граждани премиерът Бойко Борисов обяви решенията, които е взел за управлението на страната. В него се посочва, че партия ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.  Премиерът предлага да се свика Велико Народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията. Част от тях са: Броят на..

публикувано на 14.08.20 в 12:48

Манол Янев и Стефан Башев от Кърджали победиха в турнира по плажен волейбол в Панчарево

Манол Янев и Стефан Башев от Кърджали победиха безапелационно в националния турнир по плажен волейбол за възраст до 20 години, проведен в Панчарево. Това е последното състезание за определяне на националните двойки. Милко Багдасаров, председател на Комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол, в звуковия файл: Милко Багдасаров..

публикувано на 14.08.20 в 12:29

Служители от пожарните служби в Кърджали, Ардино и Джебел са наградени за овладяването на пожарите в Хасковско

Със заповед на вътрешния министър Христо Терзийски 34 служители на РДПБЗН-Кърджали са наградени с индивидуална парична награда в размер на 100 лв. за професионално изпълнение на важна служебна задача, свързана с овладяването и потушаването на огромен пожар на територията на пет общини в област Хасково. Отличените служители са от пожарните служби в..

публикувано на 14.08.20 в 09:26

Един нов случай на Ковид 19 в Хасково за последното денонощие

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Три от тях са контролни, взети от РЗИ-Хасково, две жени на 41 и 43 години от община Димитровград и на 18-годишната жена от община Хасково. И трите проби са отчели отрицателен резултат. Другите две проби са взети от МБАЛ-Хасково. Едната..

публикувано на 14.08.20 в 08:53

Парад на планетите очакват любителите на астрономията

Пет планети на звездния небосклон - Юпитер, Сатурн, Марс, Меркурий и Венера - стават видими с невъоръжено око от Кърджали за любителите на астрономията. Това каза  Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическата обсерватория "Славей Златев" в областния град. Чуйте в звуковия файл: Агоп Узунбохосян : Газовият гигант Юпитер  преди 2 седмици премина..

публикувано на 14.08.20 в 08:50

Отлагат атестирането на учителите с една година

Атестирането на педагогическите специалисти и директорите на образователните институции се отлага с една година. Като причина се посочва пандемията от коронавиус. Това решение бе взето на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, проведен преди дни. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ, в звуковия файл: Янка Такева..

публикувано на 14.08.20 в 08:35

Специални ленти ще осигуряват разстоянията между феновете на "Арена Арда"

Специални ленти ще  осигуряват разстоянията между феновете на "Арена Арда" в Кърджали на 15 август. Тогава футболистите от ПФК "Арда" излизат срещу "Левски" - София за първи път пред публика след разпространението на КОВИД-19 у нас. Дистанцията е 1,5 метра.  Само 1000 привърженици на "Левски" ще могат да гледат мача, също заради ограниченията,..

публикувано на 14.08.20 в 08:28