Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки пандемията, община Неделино има прираст на приходите от началото на година


След като Министерството на финансите одобри оздравителната програма, община Неделино вече получи три милиона лева безвъзмездна помощ. Как ще бъдат изразходвани тези средства, съобщава Боян Кехайов, кмет на Неделино, в звуковия файл:

Боян Кехайов: Финансовата безвъзмездна помощ, която ни оказа държавата, е в размер на 3 милиона лева, а нашите задължения са близо 8 милиона лева, така че това е малка глътка въздух. Финансовата оздравителна програма ни задържава стриктно да следим за събираемостта на данъците. Независимо, че се намираме в извънредна ситуация, имаме прираст на събраните местни данъци и приходи от началото на годината. Ежемесечно следим показателите и сме оптимизирали разходите. Независимо от външни обстоятелства и кризи, които се задават, ние сме поели един път на развитие, стабилен и постоянен, така че с възможностите, които имаме, да гарантираме, че сме една община, която може да си отстоява позициите и да не попадаме отново в капани, каквито ни бяха заложени от предишните управляващи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна . От Областната администрация в Хасково обявиха, че о гнената стихия, която изпепели над 110 000 дка, е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки . Огнеборците смятат, че днес няма да има нужда да се използват хеликоптери.  На терен остават все пак около 70 огнеборци с 20..

публикувано на 16.07.24 в 10:43

Пръскат срещу кърлежи и комари и в Кърджали

На 18 юли, четвъртък, от 21 часа до 06 часа на 19 юли ще се извърши пръскане срещу комари и кърлежи в Кърджали. Ще бъдат третирани паркове, междублокови пространства, зелени площи, районите на религиозните храмове, площите покрай Водното огледало, гробищни паркове, градското дере в района на Пазара на производителите. Обработката ще..

публикувано на 16.07.24 в 09:10
Социалните  работници в Ново село са без летни отпуски, за да обработят молбите за отопление.

Социални работници протестират за заплати днес

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12 часа. Организатор е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ за незабавно увеличение на заплатите. Председателят на Синдиката Кремена Атанасова припомни, че по време на..

публикувано на 16.07.24 в 08:58

Нов играч в отбора на Арда

Димитър Велковски е новото попълнение в отбора на АРДА. Това стана факт,  след като играчът уточни условията си със спортния директор Ивайло  Петков. Той си подписа под договор за две години. Димитър  Велковски играе на поста защитник. Своята кариера започва в тима на Ботев Враца, след което играе още за Локомотив Сф, Локомотив Пд, Славия, Серкъл Брюж,..

публикувано на 16.07.24 в 08:45

Червен и оранжев код за горещини днес

Червен предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 4 области - Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград. За останалите области на страната в сила е оранжев предупредителен код за горещини. Днес ще бъде слънчево, след обяд над източните райони и Дунавската равнина с..

публикувано на 16.07.24 в 08:40

Започна "Плувно лято 2024" в Момчилград

За поредна година децата на община Момчилград ще се обучават да плуват. Инициативата е безплатна. Близо 110 деца на възраст от 6 до 12 години ще се включат в курса, който се организира от Община Момчилград, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа. Това съобщи Мехмед..

публикувано на 15.07.24 в 16:54

Президентът се среща с представители на ПП-ДБ по тяхно искане

Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". В сградата на президентската институция пристигнаха съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков, Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Атанас Атанасов.  От коалицията..

публикувано на 15.07.24 в 16:43