Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Андрей Новаков: Сагата с пакета "Мобилност" още не е приключила

Андрей Новаков
Снимка: andreynovakov.eu


Сагата с пакета "Мобилност" още не е приключила, макар че Европарламентът го прие на второ четене. Какво предстои казва депутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков.

"Все още има стъпки, които да предприемем. Първо, европейската комисия се очаква да се произнесе с доклад за Оценка за въдействието, за това как ще се отрази на околната среда този законов проект. От друга страна, България вече заяви, че ще внесе този пакет в съда, така че сагата още не е приключила. Да, за съжаление Европейският парламент прие този пакет на второ четене", каза Андрей Новаков.

Вижте още

Момчилград с две национални шампионки и шест златни медала по вдигане на тежести

Айше Мехмедова и Анифе Бехчед от Момчилград донесоха общо шест златни медала на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. Състезателките от момчилградския клуб " Наим Сюлейманоглу" станаха безапелационни шампиони в своите категории на подиума в Хасково. В категория до 81 килограма при кадетките , въпреки крехката си възраст,..

публикувано на 24.09.20 в 17:21

Непълнолетен нарани с нож 21-годишен в Джебел

21-годишен пострадал и бил настанен в болница след скандал около 1 часа на 23 септември в Джебел. Мъжът посетил къща в града и в късния час възникнало спречкване с 16-годишен , който обитавал жилището със семейството си. По първоначални данни след ескалация на свадата непълнолетният наранил опонента си с нож. Пострадалият бил закаран в здравно..

публикувано на 24.09.20 в 14:22

Спортисти, родители и треньори протестираха пред общината заради липсата на достъпна плувна база

Снощи пред сградата на общинска администрация се проведе "Открита тренировка на спортен клуб по водна топка Арда ". Около 50 души в това число треньори, спортисти, родители и граждани се събраха, за да покажат на обществеността, че имат желание да спортуват, но нямат условия.   Кметът Хасан Азис се срещна с присъстващите и заяви, че общината няма..

публикувано на 24.09.20 в 11:46

Жена на 73 години от община Хасково почина с КОВИД-19

За последното денонощие на територията на хасковска област няма регистриран нов положителен случай на коронавирусна инфекция, а един е починал. Двадесет и първият случай на починал с COVID 19 е на жена на 73 г. от община Хасково. Тя е била приета в Инфекциозно отделение на 3 септември и на 5 септември е приведена в ОАИЛ. Жената е..

публикувано на 24.09.20 в 11:24

Книги за българската общност в Одрин събират гимназисти от Кърджали

К ниги за българската общност в Одрин събират гимназисти от Кърджали. Кампанията се реализира в рамките на проекта ,,Аз съм доброволец“ на  сдружение „Нови перспективи за развитие“. Той цели да популяризира доброволчеството сред младите хора , да осмисли свободното им време и да повиши мотивацията им за участие в обществения живот. Ученици от три..

публикувано на 24.09.20 в 10:25
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

Няма нови случаи на КОВИД-19 в Кърджали за последното денонощие

160 са новите случаи на коронавирус у нас п рез последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. От началото на пандемията броят заразени с коронавирус достигна 19 283. За последните 24 часа са направени 3 526 PCR теста , показва още данните в Националната информационна система. Регистрираните нови случаи на Covid-19 са 4,54%..

публикувано на 24.09.20 в 10:18

Милена Калинова: Глухите хора са равноправни граждани на страната, но често са дискриминирани

Днес, 23 септември, е Международния ден на жестовите езици - ден за подкрепа и защита на езиковата идентичност за хората с увреден слух. От 1958 година последната седмица на месец септември е обявена за Международна седмица на глухите. Жестовите езици в света са 200 на брой, като помагат на над 70 млн.глухи по света . Това е повод да..

публикувано на 23.09.20 в 12:57