Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пандемията не е намалила ражданията в Кърджали

Снимка: БГНЕС


310 акта за раждане по-малко са съставени в Отдел ГРАОН в община Кърджали за първото шестмечие на 2020 спрямо миналата година. Ако някои статистици прогнозират бейби бум, свързан с пандемията, ще трябва да почакат, шегува се Байрям Байрям, началник на Отдел ГРАОН:
Байрям Байрям: В периода 1 януари - 30 юни 2019 година сме имали 850 акта за раждане на територията на община Кърджали, за същия период на тази година те са 540, което означава с 310 по-малко. Поради естеството на община Кърджали имаме много актове, които са пресъставени от чужбина. И там има рязък спад - през първите шест месеца на 2019 родените в града са 149, през същия период 2020 година са 151. Броят е приблизително еднакъв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

18-годишен катастрофира в Ивайловградско, загина пътничка на 14 години

Пътничка в автомобил е загинала след произшествие на пътя между село Хухла и Ивайловград. Днес половин час след полунощ  е подаден сигнал за инцидента, станал с лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 18-годишен от града . Младият водач е загубил контрол над автомобила и на десен завой се е ударил в изкуствена преграда. Колата се е преобърнала и е..

публикувано на 16.07.24 в 13:51
Пламен Димитров

КНСБ проведе над 100 срещи в предприятия в Кърджали и Смолян

Кърджали и Смолян са последните две области , в които КНСБ провежда своята кампания на терен за по-високи заплати в индустрията . От месец април досега ръководството на синдиката е посетило и осъществило срещи в над 100 предприятия от този бранш в Кърджали, освен във водещи предприятия, срещи са извършени и с представители на местната..

публикувано на 16.07.24 в 13:47

Пожарната служба: Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите

От началото н а месец юли на територията на областта са регистрирани 35 пожара, 6 от които с нанесени материални щети. Небрежността при боравене с открит огън е п ричина за възникване на 29 от пожарите. Нанесените щети са значителни – изгорели са 1100 кв. м покривна конструкция , 35 дка широколистна гора, 1 стопанска постройка, 2 автомобила..

публикувано на 16.07.24 в 13:24

Българските власти бавели преминаването на автобуси през "Маказа"

Външният министър на Гърция Георгиос Герапетритис на запитване в парламента защо се бави отварянето за туристически автобуси на ГКПП "Маказа - Нимфея" посочи, че причината е в българските власти, защото те не са свършили необходимата работа. Запитването в парламенто в южната ни съседка беше отправена от Илхан Ахмед, депутат от партия ПАСОК...

публикувано на 16.07.24 в 12:43

Хасан Азис: Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност

Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност, заяви в ефира на БНР-Кърджали б ившият кмет на Кърджали и член на Централния Съвет на ДПС- Хасан Азис. "Ако има слаби политически партии, ние ще имаме слаба държава. Слабата държава винаги е била обект на интерес от други сили, които ще искат да употребят България за свои нужди, а ние не трябва да го..

публикувано на 16.07.24 в 11:24

Отбелязваме 187 години от рождението на Апостола

Н а 18 юли, четвъртък, Кърджали ще отбележи  тържествено 187-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. В 10 часа пред Паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от граждани, организации и общинари. Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 година в Карлово. Идеолог и организатор на българската национална революция. М..

публикувано на 16.07.24 в 11:08

Кражба на около 300 литра гориво е разкрита в Крумовград

Кражба на около 300 литра гориво е разкрита от полицейски служители от РУ-Крумовград . Проверката по случая е започнала след сигнал, че от два товарни автомобила в землището на село Лещарка липсва дизелово гориво. В хода на издирването, полицаите стигнали до двама съпричастни към деянието на 20 г. и 24 г., жители на община Крумовград. По първоначални..

публикувано на 16.07.24 в 10:55