Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старцево ще отбележи своя селищен празник на 15 август


За втора поредна година Старцево, най-голямото село в община Златоград, ще отбележи на 15 август своя селищен празник. Този път ще е по-скромно, предвид обстоятелствата около пандемията с Ковид 19. Гвоздеят в програмата отново ще е кулинарният фест, където ще бъдат представени характерни за региона храни, както и някои изненади от съседни на България държави. В най-голямото село в община Златоград живеят близо 2500 души, които са заети предимно в 9-те шивашки цеха и в рудодобива. Повече за празника и за живота в село Старцево разказва кметът Румен Биндев в звуковия файл:

Румен Биндев: С решение на общинския съвет бе решено третата събота на август Старцево да отбелязва своя празник. Миналата година тго направихме за първи път. Сега ще е по-скромно, предвид обстоятелствата около пандемията с Ковид 19. Гвоздеят в програмата отново ще е кулинарният фест, където ще бъдат представени характерни за региона храни, както и някои изненади от съседни на България държави.В най-голямото село в община Златоград живеят близо 2500 души, които са заети предимно в 9-те шивашки цеха и в рудодобива.

Вижте още

Новият кмет на село Соколино е Аксой Хасан

Новият кмет на момчилградското село Соколино е Аксой Хасан. Той е на 23 години и беше единственият кандидат на провелите се в неделя частични избори за кметове на кметства в страната. Аксой получи доверието на 153-ма от гласувалите общо 173 избиратели. Той има бакалавърска степен, семестриално е завършил ВУСИ със специалност "Национална..

публикувано на 28.09.20 в 09:40
гр. Мадан

Проектът "Изкуството - мост между различията 4" в Мадан приключи успешно

Проектът "Изкуството - мост между различията 4" в Мадан приключи успешно. Това отчетоха от общината със специална пресконференция за финала му. Той се реализира от Сдружение „Деца със специални потребности” . За поредна година то  организира Фестивал на Родопския кристал. Проектът е оригинално продължение на предишните и има за цел да установи активно..

публикувано на 28.09.20 в 09:35

Кърджалийката Петя Михалевска влиза в Националния съвет на БСП

Кърджалийката Петя Михалевска влиза в Националния съвет на БСП с един от най-високите резултати при гласуването по време на конгреса на партията. Тя е №1 по доверие сред младите социалисти.Кърджалийският депутат Александър Симов също е в пленума. В изборите за национални органи на БСП са участвали 902 делегати от общо вписаните в избирателните списъци..

публикувано на 28.09.20 в 09:33

Над 20 000 са вече заразените с COVID-19 у нас

58 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, а 7 души са починали. Това показват данните на Единния информационен портал.   Няма новозаразени в Кърджали. В Хасково новозаразените са 8. Три нови случая има и в област Смолян.   Направени са 1103 PCR теста. В момента броят на активните случаи у нас е 5083, като от тях в болници се..

публикувано на 28.09.20 в 09:31

Вотът за кмет на село Брезен - без изселници

Към 17.30 часа избирателната активност в частичните избори за кмет на село Брезен е ниска, макар и традиционна за секцията. Председателят на ОИК-Ардино Руска Чаушева, цитира данни на председателя на секционната комисия и коментира: " Гласували са 85 човека, или около 30 % от имащите право на глас. Няма постъпили жалби и сигнали в ОИК-Ардино , във връзка..

публикувано на 27.09.20 в 18:49

Близо 2 000 земеделци в Кърджалийско са кандидатствали за компенсации заради КОВИД-19

Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за финансиране, свързани с коронакризата. Почти 100 милиона лева ще разпредели държавата, за да компенсира фермерите за загубите, причинени от епидемията, извънредното положение и загубите на пазари. В област Кърджали са кандидатствали близо 2000 земеделски стопани за..

публикувано на 27.09.20 в 17:32

Кърджалийката Габриела Мартинова първа на Ендуро шампионата при жените

Приключи двудневната надпревара на 5и-я кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат „Родопска сакънтия - луда надпревара“ в Кирково. При жените имаме шампион от Кърджали - Габриела Мартинова. Редакторът Ангел Шенков: "В крайна сметка участие в днешния ден при жените имаха 2 дами. Първа финишира Габриела Мартинова, която е дъщеря на..

публикувано на 27.09.20 в 14:52