Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благовест Стоилов от Димитровград победи в традиционното преплуване на язовир "Кърджали"


25 плувци участваха в традиционното, 7-мо по ред, преплуване на язовир "Кърджали". Победител в 3-километровата дистанция стана Благовест Стоилов от Димитровград. Повече от Величко Карабоюков, организатор на състезанието, в звуковия файл:

Величко Карабоюков: Учудващо успяхме да съберем толкова участници - 25 на брой. тримата най-малки участници са на възраст 9 години, а най-възрастният - на 60+. Участваха и три момичета - Мила, Ивана и Ралица - от клуба по водна топка "Арда" - Кърджали. Имахме участници от Димитровград, Враца, София. Нямаше отказали се, нямаше намеса на медицинското лице, нямаше никакви усложнения. Победител в 3-километровата дистанция стана Благовест Стоилов от Димитровград, професионален плувец на дълги разстояния. Подгласници станаха Асен Николов и Тургай Мурад от Кърджали. Не е ясно кой e кой е втори, кой е трети - наложи се да правим фотофиниш. И двете момчета, които са по на 15 години, дадоха много добри времена и не отстъпиха на професионалиста.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарната служба: Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите

От началото н а месец юли на територията на областта са регистрирани 35 пожара, 6 от които с нанесени материални щети. Небрежността при боравене с открит огън е п ричина за възникване на 29 от пожарите. Нанесените щети са значителни – изгорели са 1100 кв. м покривна конструкция , 35 дка широколистна гора, 1 стопанска постройка, 2 автомобила..

публикувано на 16.07.24 в 13:24

Българските власти бавели преминаването на автобуси през "Маказа"

Външният министър на Гърция Георгиос Герапетритис на запитване в парламента защо се бави отварянето за туристически автобуси на ГКПП "Маказа - Нимфея" посочи, че причината е в българските власти, защото те не са свършили необходимата работа. Запитването в парламенто в южната ни съседка беше отправена от Илхан Ахмед, депутат от партия ПАСОК...

публикувано на 16.07.24 в 12:43

Хасан Азис: Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност

Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност, заяви в ефира на БНР-Кърджали б ившият кмет на Кърджали и член на Централния Съвет на ДПС- Хасан Азис. "Ако има слаби политически партии, ние ще имаме слаба държава. Слабата държава винаги е била обект на интерес от други сили, които ще искат да употребят България за свои нужди, а ние не трябва да го..

публикувано на 16.07.24 в 11:24

Отбелязваме 187 години от рождението на Апостола

Н а 18 юли, четвъртък, Кърджали ще отбележи  тържествено 187-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. В 10 часа пред Паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от граждани, организации и общинари. Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 година в Карлово. Идеолог и организатор на българската национална революция. М..

публикувано на 16.07.24 в 11:08

Кражба на около 300 литра гориво е разкрита в Крумовград

Кражба на около 300 литра гориво е разкрита от полицейски служители от РУ-Крумовград . Проверката по случая е започнала след сигнал, че от два товарни автомобила в землището на село Лещарка липсва дизелово гориво. В хода на издирването, полицаите стигнали до двама съпричастни към деянието на 20 г. и 24 г., жители на община Крумовград. По първоначални..

публикувано на 16.07.24 в 10:55

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна . От Областната администрация в Хасково обявиха, че о гнената стихия, която изпепели над 110 000 дка, е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки . Огнеборците смятат, че днес няма да има нужда да се използват хеликоптери.  На терен остават все пак около 70 огнеборци с 20..

публикувано на 16.07.24 в 10:43

Пръскат срещу кърлежи и комари и в Кърджали

На 18 юли, четвъртък, от 21 часа до 06 часа на 19 юли ще се извърши пръскане срещу комари и кърлежи в Кърджали. Ще бъдат третирани паркове, междублокови пространства, зелени площи, районите на религиозните храмове, площите покрай Водното огледало, гробищни паркове, градското дере в района на Пазара на производителите. Обработката ще..

публикувано на 16.07.24 в 09:10