Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори сребърен медал спечели каякарят Емирджан Дурали от Кърджали на Държавното лично първенство


Втори сребърен медал спечели Емирджан Дурали от Спортен клуб по кану каяк "Арда"- Кърджали на едноместен каяк 500 м в петия ден от Държавно лично първенство в Пловдив. Утре са последните гонки при юноши млядша възраст и при мъжете. Подробности от треньора Янко Мандаджиев в звуковия файл:

Янко Мандаджиев: И в петия ден на Държавното лично първенство спечелихме медал - Емирджан Дурали завоюва второ място и сребро на едноместен каяк. Това е второто му сребърно отличие на този шампионат. Явно нещо в подготовката му тази година не е на ниво, тъй като миналата година беше безапелационен победител. Предстои му последна дистанция 5000 метра днес.

На двойка каяк момчета на 500 метра Радослав Василев и Никола Иванов не успяха да се класират - поради техническа причина не можаха да завършат гонката.

При мъжете на едноместен каяк Мариян Димитров участва на полуфинала и се класира на финал на 200 м, а Георги Пройков стана втори в "Б"-финала.

Венцислав Илков, който спечели два златни  иедин сребърен медал при момчетата, участва в по-горната възрастова група юноши младша на 500 м и се класира на 7-мо място.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Цонев остава с Пеевски, намеква за "етнически привкус" в процесите в ДПС

"Аз съм част от екипа на Делян Пеевски и това, че не бях посочен в писмото на Ахмед Доган с искане за моята оставка, ми дава възможност сам да обявя своето решение, а то е, че аз ще остана в екипа на Пеевски", посочи категорично пред bTV Йордан Цонев, депутат от ДПС и зам.-председател на НС. Той уточни, че почти 25 г. е до почетния председател на ДПС..

публикувано на 12.07.24 в 12:03
Ибраим Зайденов

Парламентарната група на ДПС се топи

Втори депутат напусна ПГ на ДПС в петъчния ден. Информацията обяви председателят на парламента Рая Назарян. Пред народните представители тя обяви, че заявление за напускане на групата е подал Мюмюн Мюмюн, избран за депутат от Хасковска област. Така групата на ДПС остава с 23-ма членове, а вече напусналите групата на Движението са 24-ма. По-рано през..

публикувано на 12.07.24 в 11:56

Областният съвет на ДПС в Кърджали свали снимката на Пеевски, Общинският - не

След разцеплението в ДПС Областният съвет на партията свали снимката на Делян Пеевски от витрината на офиса си в Кърджали, видя репортер на Радио Кърджали. В офиса на Общинския съвет на Движението обаче снимката на съпредседатиля все още не е премахната.  Местната и регионалната партийни централи се намират на оживен булевард в областния..

публикувано на 12.07.24 в 11:45

Приемат документи за подпомагане по de minimis на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

Земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби вече могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Предвиден е общ бюджет в размер на 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Областната структура на ДПС в Хасково мълчи за процесите в партията

Общинската структура на ДПС в хасковските Минерални бани излезе с призив към областния съвет на партията да подкрепят Ахмед Доган. До момента няма отговор от областното ръководство. Мехмед Атаман, който е областен лидер на ДПС и областен управител на Хасково, засега запазва мълчание.

публикувано на 12.07.24 в 10:19

Президентът връчва втория мандат следващата седмица

Идната седмица – тогава президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". Президентът Румен Радев ще наблюдава демонстрациите на "Бриз" "Първо искам да призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Гасят по въздух мащабни пожари в Гърция

11 самолета и 8 хеликоптера са включени в гасенето на мащабните пожари, които обхванаха отново Гърция. Пожарът в Коринт е с активен фронт няколко километра и е неуправляем от силния вятър, казаха огнеборците. За първи път властите използват 11 самолета и 8 хеликоптера, за да ограничат движението на огнената стихия. Коринт е част от полуостров..

публикувано на 12.07.24 в 08:45