Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" победи в турнира, организиран от Футболен клуб "Кърджали"


На обновеното игрище в квартал "Веселчане" се проведе турнирът по футбол за деца, родени през 2011 година "Кърджали къп". Той бе организиран от Футболен клуб "Кърджали" и в него участваха 5 отбора, сред които елитните "Берое" - Стара Загора и "Национал" - София. Гостите вдигнаха нивото и доминираха във всички двубои. Неслучайно те се наредиха на първите две места в крайното класиране. Сюлейман Шефкед, треньор в клуб "Кърджали" разказва повече за състезанието в звуковия файл.

Сюлейман Шефкед: Турнирът премина прекрасно. Гостите от Стара Загора и от София доминираха във всички двубои. Класата на "Берое" ги изведе а първото място. "Национал" остана на II-ро, ФК "Кърджали-1" стан атрети, "Арда 999" се нареди на IV-то място, а ФК "Кърджали-2" остана пети.
ФК "Кърджали" е основан точно преди една година - в началото на септември 2018-та и затова сега направихме този турнир, за да отбележим годишнината. Участваме с наши деца в първенствата на БФС с 3 отбора. Общо 60 деца тренират при нас. От юни т.г. тренираме във "Веселани" като реновирахме игрището със собствени средства и подкрепа от спонсори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Даниела Павлова

Кърджали е домакин на престижно състезание по английски език

Повече от 800 ученици от цялата страна идват в Кърджали за най-престижното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Това е седмо издание. В него участват възпитаници на училища и езикови школи и центрове, които са на възраст между 8 и 18 години. Състезанието протича на три етапа. Първият е..

публикувано на 15.03.24 в 14:44

Отец Гарена за патриарх Неофит: Това е последният мохикан на добротата

Отец Петър Гарена реагира емоционално на вестта за смъртта на патриарх Неофит. Отец Гарена има лични спомени от студентските си години в Богословския факултет с духовния баща на българския народ. Според кърджалийския свещеник починалият патриарх е последният мохикан на добротата.  През сълзи той, отец Петър каза:  "Това е последният мохикан на..

публикувано на 14.03.24 в 16:07

Отец Ангел: Патриарх Неофит бе смирен и мъдър духовник

"Патриарх Неофит бе смирен и мъдър духовник. Ще го запомня като един достоен пример за всички вярващи християни", каза отец Ангел, служещ в църквата "Св. Успение Богородично" в кв. "Гледка" в Кърджали.  На въпрос, какъв трябва да бъде новият патриарх на България, отец Ангел отговори: "Новият патриарх трябва да продължи достойно делото на Негово..

публикувано на 14.03.24 в 15:44

Отец Николай Величков призова хората да се помолят за душата на патриарх Неофит

Отец Николай от храма "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали посрещна с мъка новината за кончината на патриарх Неофит. Той  призова хората да се помолят за душата му.  " Бог да прости и да всели във Вселената на праведните в Царството небесно нашият ангел светейшен българският патриарх Неофит! Загубихме светла личност, миротворец, блажен човек, надарен..

публикувано на 14.03.24 в 15:30

Турски митничари откриха мигранти увити във фолио на влизане в България

 Турски митничари откриха мигранти увити във фолио на влизане в България.  Нелегалните мигранти, които се опитват да преминат през турско-българската граница, се покриват с алуминиево фолио, за да не може рентгеновият апарат да засече телесната им температура, съобщават турските медии. Последният случай е бил засечен на граничния пункт..

публикувано на 14.03.24 в 11:40

Кърджали е домакин на Националния кръг на престижно международно състезание по английски език

За първи път Кърджали ще бъде домакин на Националния кръг на престижно международно състезание по английски език. То ще се проведе на 15 и 16 март и ще е под патронажа на кмета на общината Ерол Мюмюн. Организатори са Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Езикова гимназия „Христо Ботев“ и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.  Откриването..

публикувано на 14.03.24 в 10:41

Назначиха директори на 6 училища в Хасково след конкурси

Избрани са директори на 6 училища в Област Хасково след конкурси, съобщава БТА. Процедурите са били обявени на 11 януари за общо девет учебни заведения.  Кандидатите са минали през два етапа - писмен изпит, както и решаване на тест, събеседване с решаване на казуси и защита на концепция за управление. Повечето от спечелилите са заемали и..

публикувано на 11.03.24 в 17:28