Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 заразени с Covid-19 в Хасково

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани тринадесет нови положителни случая на коронавирусна инфекция.

Положителни, настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково, са жена на 53 г. от община Свиленград и мъж на 69 г. от община Хасково. 

Положителни на домашно лечение са – жена на 22 г., четирима мъже на 38 г., 30 г., 52 г., 43 г., от община Хасково, мъж на 55 г. от община Свиленград, мъж на 64 г. от община Симеоновград и мъж на 59 г. от община Тополовград.

Три нови положителни случая на мъже на 30 г. са регистрирани в Регистрационно приемателен център–Харманли. Там са направени общо 51 проби на потребители и персонал, като три от пробите са отчели положителен резултат, а останалите отрицателен. Позитивните на COVID 19 са отделени в самостоятелно положение, контактните лица са поставени под карантина, а на Центъра е предписана дезинфекция от лицензирана фирма. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 232. Хоспитализирани са 24 лица, от които двама в ОАИЛ, на домашно лечение са 48, починали 17 и излекувани 143.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган...

публикувано на 20.07.24 в 14:55

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:29

Църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско отбелязва храмовия си празник

Десетки миряни се събраха в малката църква "Св. пророк Илия" в с. Опълченско, Кърджали.  След празничната литургия ще бъде раздаден курбан. Храмът се възражда за нов живот, след като жените от спортно - интелектуален клуб "Ахридос" - Кърджали се заеха с почистването на двора и храма след години на безстопанственост.  Празникът ще продължи с концертна..

публикувано на 20.07.24 в 10:23

Общински съветници внесоха втори сигнал срещу кмета на Смолян за разширяването на синята зона за паркиране

Общинските съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха втори сигнал срещу кмета Николай Мелемов, свързан с разширяването на синята зона за паркиране в града без решение на Общинския съвет и неизпълнение на съдебен акт, съобщи адв. Елена Даскалова - Радева.  Тя посочи, че след като Административният съд спря изпълнението на заповедта на кмета за събиране..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Президентът за пожарите: Когато държавата се мобилизира, могат да се потушават бедствия

Държавата в лицето на своите институции трябва да покаже, че може да бъде напълно организирана и в подкрепа на хората. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, който посети една от тежко засегнатитет от пожари общини - Болярово. Искам да благодаря на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната..

публикувано на 20.07.24 в 09:57

Гърците затегнаха проверките по пътищата

Гърците затегнаха проверките по пътищата и масово глобяват за нарушения. Предупреждават чужденците да не правят опит да подкупят полицай. Гръцките медии съобщават за много случаи на чужденци, опитали се да подкупят полицаи поради нарушения при шофиране. Гръцките полицаи носят камери на униформата, глобите се вписват електронно и никой няма да си..

публикувано на 20.07.24 в 08:28

Крумовград надви Славия с 1:0

Крумовград започна с успех новия сезон в efbet Лига. Тимът, който играе втори сезон в елита на България, надви Славия с 1:0 в двубой от първия кръг на шампионата.  Единственото попадение в мача бе дело на Божидар Кацаров (11), който през второто полувреме получи и червен картон. Двата отбора изиграха доста контроли по време на лятната подготовка...

публикувано на 19.07.24 в 23:25