Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

97% от социалистите в Кърджали подкрепиха Корнелия Нинова за председател


Очаква се по-късно през деня да бъдат оповестени първите официални резултати от вчерашния изборен ден, в който членовете на БСП гласуваха за председател на партията. От Централната избирателна комисия за избора съобщиха, че са гласували повече от половината от избирателите социалисти. Предварителните данни сочат, че Корнелия Нинова е получила над 80 процента гласове от прекия избор за председател на БСП.
Кандидатите са четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. 
Как премина вотът в Кърджали, съобщава областният лидер на БСП Милко Багдасаров в звуковия файл:
Милко Багдасаров: Гласуването премина спокойно. Хората предпочетоха да дойдат в централния офис на партията - "Червеното". Там бяха организирани секциите. В областния център имаше 3 секции, а в другите общини - по 1 или 2, една стационарна и една подвижна.
От 755 ченове гласуваха 621, което е над 83 на сто. За Корнелия Нинова резултатът е 95%, което е 580 гласа в област Кърджали. Над 90% е резултатът във всички общини, като най-висок е в Кирково и в Черноочене - по 100% и в Кърджали - 97%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

КНСБ иска 10 % увеличение на заплатите в обществената сфера

КНСБ ще настоява в  бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение от 10 процента на всички работни заплати в обществената сфера. Това обяви в Кърджали президентът на синдиката Пламен Димитров. Той уточни, че ще искат в някои сектори, като култура, столичен транспорт, БНР и др., увеличението да по-голямо, а заплатите в образованието трябва..

публикувано на 16.07.24 в 16:11

Деца придобиват умения по каране на велосипед

15 деца на възраст от 7 до 14 години от Момчилград се включиха в инициативата "Безопасно колоездене - 2024". Тя се организира от о бщина Момчилград, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра по обществена подкрепа. До края на месеца малките велосипедисти ще се обучават от инструктора Жельо..

публикувано на 16.07.24 в 14:36
Снимката е илюстративна

18-годишен катастрофира в Ивайловградско, загина пътничка на 14 години

Пътничка в автомобил е загинала след произшествие на пътя между село Хухла и Ивайловград. Днес половин час след полунощ  е подаден сигнал за инцидента, станал с лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 18-годишен от града . Младият водач е загубил контрол над автомобила и на десен завой се е ударил в изкуствена преграда. Колата се е преобърнала и е..

публикувано на 16.07.24 в 13:51
Пламен Димитров

КНСБ проведе над 100 срещи в предприятия в Кърджали и Смолян

Кърджали и Смолян са последните две области , в които КНСБ провежда своята кампания на терен за по-високи заплати в индустрията . От месец април досега ръководството на синдиката е посетило и осъществило срещи в над 100 предприятия от този бранш в Кърджали, освен във водещи предприятия, срещи са извършени и с представители на местната..

публикувано на 16.07.24 в 13:47

Пожарната служба: Не изхвърляйте незагасени цигари от автомобилите

От началото н а месец юли на територията на областта са регистрирани 35 пожара, 6 от които с нанесени материални щети. Небрежността при боравене с открит огън е п ричина за възникване на 29 от пожарите. Нанесените щети са значителни – изгорели са 1100 кв. м покривна конструкция , 35 дка широколистна гора, 1 стопанска постройка, 2 автомобила..

публикувано на 16.07.24 в 13:24

Българските власти бавели преминаването на автобуси през "Маказа"

Външният министър на Гърция Георгиос Герапетритис на запитване в парламента защо се бави отварянето за туристически автобуси на ГКПП "Маказа - Нимфея" посочи, че причината е в българските власти, защото те не са свършили необходимата работа. Запитването в парламенто в южната ни съседка беше отправена от Илхан Ахмед, депутат от партия ПАСОК...

публикувано на 16.07.24 в 12:43

Хасан Азис: Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност

Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност, заяви в ефира на БНР-Кърджали б ившият кмет на Кърджали и член на Централния Съвет на ДПС- Хасан Азис. "Ако има слаби политически партии, ние ще имаме слаба държава. Слабата държава винаги е била обект на интерес от други сили, които ще искат да употребят България за свои нужди, а ние не трябва да го..

публикувано на 16.07.24 в 11:24