Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на среща със структурите на ГЕРБ в кирковските села

Снимка: Facebook/ Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на обиколка и среща със структурите на ГЕРБ в кирковските села Чакаларово, Бенковски, Еровете, Медевци, Ямино и Дрянова глава.
Темата на разговорите са актуалната политическа обстановка и проблемите на хората в малките населени места. Народният представител от Кърджалийски избирателен район сподели снимки в социалната мрежа от срещите й в кирковските села, като написа: "Благодаря им за подкрепата и усърдието, с което работят за каузата и за следващата ни изборна победа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Две момчета от Смолянски предотвратиха голям пожар

Двете момчета снощи към 17.30 ч били на терасата на къща, на ул. "Станковица", когато видели гълъб да се удря в кабели на електрически стълб, в непосредствена близост до боровата гора край къщите. Птицата се заплела в жиците и от електропровода започнали да излизат искри. За секунди тревата се запалила и пламнал пожар. В близост имало стари дървени..

публикувано на 26.08.24 в 15:36

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон

Търговията с криптовалута в България ще бъде регулирана със закон. Предложението за Закон за пазарите на криптоактиви трябва да въведе някои европейски регулации, пишат в мотивите си вносителите. Общественото обсъждане е до средата на септември. Комисията за финансов надзор (КФН) ще контролира всички дейности на създателите на токени и доставчиците на..

публикувано на 26.08.24 в 14:54

КНСБ: Минималната работна заплата за 2025 година трябва да бъде 1077 лв.

1077,65 лева вместо досегашните 933 трябва да бъде минималната работна заплата за страната за 2025 година. Това сочат сметките на КНСБ, с които "Хоризонт" разполага.  От синдиката припомниха, че до 1 септември е законовият срок, в който социалният министър Ивайло Иванов трябва да подготви правителственото постановление, в което да се запише новият..

обновено на 26.08.24 в 14:44
Румен Гайтански

Румен Гайтански обжалва мярката си за неотклонение

Задържаният под стража Румен Гайтански-Вълка обжалва най-тежката мярка за неотклонение, наложена му преди седмица от Софийският градски съд, съобщава БГНЕС. Апелативният съд на София ще заседава по мярката на Гайтански на 27 август, вторник. Бизнесменът се предаде на властите на 16 август доброволно, след като бе обвинен в длъжностно присвояване в..

публикувано на 26.08.24 в 14:42

За новият министър на вътрешните работи основният приоритет е да се гарантират честни избори

Номинираният за нов министър на вътрешните работи Атанас Илков заяви пред БНР, че ще работи, за да оправдае очакванията на обществото и да гарантира добър обществен ред, честни и прозрачни избори. Пред репортера на БНР Николай Христов Илков набеляза основните приоритети на МВР през следващите месеци: "На първо място отговорността и на следващо място -..

публикувано на 26.08.24 в 14:00

Две катастрофи с четирима пострадали в област Смолян

38-годишен с лек автомобил "Ауди", навлязъл в насрещната пътна лента на завой и се ударил челно във "Форд Фиеста", управляван от 57-годишен мъж от Априлци. В следствие на сблъсъка и двамата водачи са пострадали. Транспортирани са до МБАЛ в Смолян. След преглед е установено, че водачът на "Ауди"-то е с контузии на главата и коляното, а другият водач е с..

публикувано на 26.08.24 в 13:49
Атанас Зафиров

В БСП са доволни от рокадата в МВР, призовават за спешни консултации за еврокомисар

От БСП са доволни от рокадата на служебния министър на вътрешните работи в новото служебно правителство.  От "Позитано" 20 обаче призоваха за спешни консултации по темата за еврокомисар. БСП бяха една от първите политически сили, които открито коментираха новия служебен кабинет. Председателят на БСП Атанас Зафиров коментира, че новият вътрешен..

публикувано на 26.08.24 в 13:25