Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Езиковата гимназия в Кърджали е затворена за дезинфекция, заразени ученици има в още две училища


Езикова гимназия "Христо Ботев" в Кърджали е затворена днес за пълна дезинфекция. Както радио Кърджали съобщи там има установен втори заразен ученик. В кои други учебни заведения в града са регистрирани случаи на Ковид-19, съобщава областния управител Никола Чанев след днешното заседание на кризисния щаб, в звуковия файл:

Никола Чанев: Има нов случай на заразен ученик в Езиковата гимназия. Неговият клас е карантиниран и ще премине към дистанционна форма на обучение за 14 дни. Езикова гимназия "Христо Ботев" е затворена днес за дезинфекция.

В три училища в града има заразени деца: 2 са в СУ "Йордан Йовков", 2 - в Езиковата гимназия и 1 - в техникума по икономика.

Вижте още

Неджми Али: 22 септември е повод за размисъл за свободата

На 22 септември преди 113 години се увенчава великото дело за независима българска държава и равнопоставеност в Европа. Този ден е и повод за размисъл за свободата и демокрацията, за успехите, които могат да се постигнат заедно.  Това казва в поздрава си кметът на Джебел Неджми Али към жителите на общината. Той се обръща към тях с пожелание за оптимизъм..

публикувано на 22.09.21 в 18:30

Себихан Мехмед: Нека мъдростта ни води в живота

22 септември носи посланията на мира, свободата и националната гордост. На този ден се издига международния авторите на България и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. Независимостта е дело, постигнато благодарение на опита и мъдростта на българската дипломация и на силата на народа ни и неговите изконни желания Независимостта е..

публикувано на 22.09.21 в 18:28

ГЕРБ в Кърджали: Премъдри са били предците, сбъднали народната воля

Структурата на ГЕРБ в Кърджали поднесе венци и цветя пред Паметника на освободителите в знак на почит и признателност към делото на българските родолюбци и държавници, провъзгласили акта на независимостта преди 113 години и извели страната ни на пътя на напредъка и съзиданието. Премъдри са били предците ни, сбъднали народната воля за  единение и..

публикувано на 22.09.21 в 18:19

Около 1.5 млн. лв. идват в Кърджали след актуализацията на бюджета

Около един милион и петстотин хиляди лева ще получи община Кърджали след актуализацията на държавния бюджет.  Те ще бъдат използвани за противоепидемични мерки, средствата за които са изчерпани от страна на общината. Това каза за Радио Кърджали кметът Хасан Азис след участието си на националната среща на сдружението на общините в България, която се..

публикувано на 22.09.21 в 18:14

Школа по история "ИстОрика" към СУ "Петко Рачов Славейков" почете Деня на независимостта

Школа по история "ИстОрика" към СУ "Петко Рачов Славейков" почете Деня на независимостта.  "За да бъдем независими, трябва да има независими млади хора, със собствено мнение и ясна гражданска позиция", коментира ръководителят на школата Димитър Димов.

публикувано на 22.09.21 в 12:49

Социалистите в Кърджали отбелязаха 113 години от Независимостта на България

С поднасяне на венец и цветя за признателност пред Паметника на освободителите в градската градина, кърджалийските социалисти отбелязаха 113 години от Независимостта на България. На събитието присъстваха всички общински съветници, както и областнитя председател на партията Милко Багдасаров.  „Прекланяме се пред великото дело на нашите забележителни..

публикувано на 22.09.21 в 12:43

Община Кърджали отбеляза 113 години от обявяването на Независимостта на България

"Днес честваме Независимостта на България, провъзгласена преди 113 г. с Манифест към българския народ в църквата „Св. Четиридесет мъченици” в град Велико Търново. На  22  септември  1908  година, загърбила  договорните  забрани и  геополитическите  присъди  на  другите,  България се  завръща уверено в Европа и се вписва отново в картата на..

публикувано на 22.09.21 в 12:36