Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нулева година за званието "Почетен гражданин на община Кърджали"

Тази година ще бъде нулева за връчване на званието "Почетен гражданин на община Кърджали". Наградата обикновено се оповестява на тържествената сесия на общинския съвет на 21 октомври - Деня на Кърджали. Председателят на местния парламент Юсеин Ахмед с подробности в звуковия файл:

Юсеин Ахмед: Срокът за подаване на предложения беше месец август, но няма постъпили. Затова не сме стартирали процедура. Във връзка с усложнената обстановка се налагат промени и в провеждането на тържествената сесия, и в отбелязването на празника. Евентуално ще има връчване на награди пред паметника на освободителите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Oбластният съвет на ДПС в Кърджали застана до Доган

Oбластният съвет на ДПС-Кърджали подкрепи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. „Ние, членовете на областен съвет на ДПС-Кърджали, заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица. В защита на неговата воля, сме готови за всякакви..

публикувано на 11.07.24 в 11:54

Турският посланик Мехмед Уянък с първо официално посещение в Кърджали

Разширяване на бизнес-контактите и увеличаване на търговския обмен между България и Турция обсъдиха областният управител на Кърджали Ресми Мурад и Н.Пр. Мехмед Уянък, посланик на Република Турция у нас.  Дипломатът е на първото си официално посещение в региона след встъпването си в длъжност през м. март. Той даде висока оценка на отношенията..

публикувано на 11.07.24 в 11:46

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Община Неделино забранява ползването на питейна вода за непитейни, промишлени и производствени нужди

Заради засушаването и рязкото намаляване на водните ресурси и в община Неделино се въвеждат спешни мерки за предотвратяване опасността от незадоволяване на населението с вода за питейно-битови нужди и неразхищаване на наличния воден ресурс, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. "Високите температури и липсата на валежи са причина да намалее количеството на..

обновено на 11.07.24 в 11:22

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през..

публикувано на 11.07.24 в 10:57

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58