Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цената на меда се запазва

Снимка: БГНЕСВъпреки че тази година пашата на пчелите от акации и липа беше оскъдна заради дъждовете, промяна в цената на меда няма да има. Това заяви за пчеларят Георги Желев:

Имаше такива спекулации преди няколко години, когато добивите отново бяха по-ниски. Някои пчелари се опитаха да вдигнат цените, но се получи точно обратния ефект. Намали се търсенето при тях, защото това не е масово явление в което всички се наговарят като един картел да вдигнат продажните цени към крайните клиенти. Не мисля, че това е разумно и честно към потребителите.

Вижте още
Детски дрехи и одеала изпратиха момчилградчани за Турция

Момчилгродчани изпратиха първите помощи за пострадалите в Турция

Най-много са детските дрехи и артикули за малките, които събраха момчилградчани в първите часове след обявяване началото на дарителска кампания за пострадалите от унищожителните земетресения в Турция. Много одеала и храна от първа необходимост са другите помощи, които донесоха в събирателния пункт местните хора, съобщиха от общинската администрация...

публикувано на 08.02.23 в 13:22
8-годишно момче бе спасено в Хатай около 52 часа след мощния трус, 8 февруари 2023 г.

Над 9500 са жертвите на трусовете в Турция и Сирия

Сърцераздирателни сцени на спасено новородено, спасено изпод срутена сграда, и на съкрушен баща, който стиска ръката на мъртвата си дъщеря съпътстват новините от Турция и Сирия след земетресението, при които загинаха по последни данни над 9500 души, предаде АФП. За около 48 часа след труса с магнитуд 7,8 по Рихтер армия от спасителни работи неуморно в..

публикувано на 08.02.23 в 12:59

Чудо след 45 часа под руините: Малкият Мохамед спасен с усмивка на лице

45 часа след опустошителния трус в Турция спасителите откриха поредното оцеляло детенце под руините на разрушения град Хатай. Чудеса в Турция: Бебета и деца – живи и спасени, изпод руините на труса Малкият Мохамед Ахмед е сирийче, избягало с родителите от войната в Сирия и намерило подслон в съседна Турция. Детенцето успява да дочака спасителите си..

публикувано на 08.02.23 в 12:53

Бивш енергиен министър и бивш шеф на "Булгаргаз" ще бъдат обвинени в длъжностни престъпления

Бившият енергиен министър Александър Николов, заместникът му Даниел Николов и бившият шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов ще бъдат обвинени за длъжностни престъпления. Това научи програма "Хоризонт" от прокуратурата. Александър Николов е обвинен за умишлена безстопанственост – не е упражнил контрол над работата на Йоцов като шеф на "Булгаргаз". А Даниел..

публикувано на 08.02.23 в 12:16
Басри Еминефенди

Районното мюфтийство в Кърджали с дарителска кампания

До 17 февруари ще продължикампанията на Районното мюфтийство в Кърджали за събиране на средства в джамиите за пострадалите от тежкото земетресение в Турция. Който желае, може да направи дарение и по банкова сметка, която е една за цялата страна и е обявена от Главно мюфтийство. Това каза за Радио Кърджали районният мюфтия Басри Еминефенди. „..

публикувано на 08.02.23 в 12:10
Жителите на селата Бял извор, кв.

Заработи пункт за дарения в община Ардино

Започна дарителска кампания в община Ардино за набиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция. Нови топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти, хигиенни материали и парични дарения се събират в пункта, който се намира в сградата на общинската администрация, вход на Общинския съвет; ет.1; стая №1.  Определеното лице..

публикувано на 08.02.23 в 09:30
Айнур Касим - една от стотиците дарителки за пострадалите и кмета Хасан Азис

Отварят пунктове за дарения във всички кметства в община Кърджали

Във всички кметства в община Кърджали отварят врати пунктове  за набиране на дарения в подкрепа на бедстващите след катастрофалните земетресения в Югоизточна Турция , съобщиха от пресцентъра. "В кметствата на всички 117 населени места на територията на Кърджали са открити пунктове за дарения за пострадалите от земетресенията в Турция.  В последните..

публикувано на 08.02.23 в 08:47