Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До няколко месеца в Момчилград ще започне курс за имами

Томбул джамия
Снимка: Радио Шумен


Очаква се до няколко месеца в Момчилград във вакъфска сграда да започне курс за имами. Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед кача, че към Районно мюфтийство Кърджали има 130 имама. 

"Преди курсовете за имами са се провеждали в Пловдив, в мюсюлманска школа Устина, но скоро се предижда такъв курс да се провежда и в Момчилград", каза още Бейхан Мехмед.

Вижте още

Започва третият етап от мярката 60/40

Започва кандидатстването по третия етап от мярката 60/40, съобщават от Агенцията по заетостта. Работодатели ще могат да подават документи за изплащане на средствата, с които да запазят работниците и служители си след периода на извънредното положение. Подкрепата отново е в размер на 60% от..

публикувано на 28.10.20 в 18:20

Предлагат нови срокове за прехвърляне на втората пенсия

И след 2021 година хората, които се осигуряват в частни пенсионни фондове, ще могат да прехвърлят средствата си в Националния осигурителен институт преди пенсионирането си, ако пожелаят. Това ще стане с промени в Кодекса за социално осигуряване, които вече са подготвени . а вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно..

публикувано на 28.10.20 в 18:19

Държавното първенство по бокс се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати

Започналото в Кърджали Държавно лично и отборно първенство по бокс за юноши се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати, предвид епидемията. Любителите на спорта могат да гледат двубоите в ютюб канала на Българската федерация по бокс от 16 часа. Подробности от треньора на "Арда бокс"  Стоян Узунов в звуковия файл: Стоян Узунов : Домакинството..

публикувано на 28.10.20 в 16:16

Паспортна служба временно прекратява приема на документи с мобилни екипи

Сектор „Български документи за самоличност“ временно прекратява приема на документи с мобилни екипи от днес в населени места, институции и фирми във връзка с усложняването на епидемичната обстановка. При възстановяването на този модел на обслужване гражданите ще бъдат своевременно уведомени. Продължава прием на заявления за лични документи в сектора в..

публикувано на 28.10.20 в 15:38

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври

Срокът за внасяне на данъка върху недвижимите имоти, превозните средства, такса битови отпадъци и патентният данък изтича на 31 октомври, припомнят от Община Кърджали.  Те могат да бъдат внесени на касите на дирекция „Местни приходи”, намиращи се на ул.”Деспот Слав” № 1 /над Паспортна служба/ и в сградата на Община Кърджали- Информационен център, на..

публикувано на 28.10.20 в 15:34

Д-р Дуньо Дунев, личен лекар в Ардинско: Ще пазим живота! Нека пациентите да бъдат по-спокойни

Затрудненият достъп до здравна помощ в малките населени места застрашава ли живота на болните от КОВИД-19 . Как се справя семейният лекар д-р Дуньо Дунев, който обслужва микрорайон Боровица в Ардино? В листата си той има няколко хиляди пациента, но едва 150 са здравноосигурени . Как самият д-р Дунев лекува пациенти с коронавирус и колко е..

публикувано на 28.10.20 в 13:57

Росица Генчева: Забавени бяха средства на специалисти по здравни грижи в Кърджали

Забавени са били финансови средства за специалисти по здравни грижи в област Кърджали , полагащи им се затова, че са работили на предна линия с КОВИД-19. Проблемът е отекнал чак до премиера Бойко Борисов, каза Росица Генчева , председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи . За изясняване на..

публикувано на 28.10.20 в 13:17