Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лекари в "Пирогов" ползват шлемове, изработени от ученици в Мюсюлманското училище в Момчилград

Снимка: БГНЕС

Лекари в болницата за спешна помощ "Пирогов" в София ползват шлемове, изработени от ученици в Мюсюлманското училище в Момчилград. Как е станало това, съобщава директорът на училището Ахмед Бозов:


Ахмед Бозов: В училището с един колега направихме няколко шлема. Показахаме ги в РЗИ дали ще ги одобрят. След като ги харесаха, с учениците започнахме да изработваме по-големи количества. Свързахме се с болници и направихме дарения в Момчилград, Кърджали, Хасково, дарихме и на  болницата за спешна помощ "Пирогов" в София. Над 1000 шлема изработихме. В началото на учебната година подарихме на детски градини и училище, предимно в Момчилград. При необходимост ще продължим да изработваме шлемове.
Вижте още

Хасан Азис: Нека продължаваме да мечтаем за Кърджали

В Деня на Кърджали, кметът Хасан Азис гостува на обзорното предаване на Радио Кърджали. Той поздрави жителите на областния център по случай 108 години от освобождението на Кърджали и коментира какви са мечтите му като градоначалник:  "Мисля, че вече част от нашите мечти се реализираха, но мечтите ако имат начало, поне нямат край. Затова ние..

публикувано на 21.10.20 в 17:00

Борисов иска яснота за гражданите кога да се носят маски

Премиерът Бойко Борисов разпореди в новата заповед на здравния министър точно и ясно да бъдат описани изискванията за носене на маски на открито:  "Трябва много точно да се опише, много точно да се обясни на хората, че, когато си върви сам по улицата , когато си кара колелото или когато е в парка, когато е на открито, когато няма..

публикувано на 21.10.20 в 16:52

На 22 спират водата в центъра на Кърджали и още два квартала

Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали съобщава на своите абонатите, че поради  направа на връзка при реконструкцията на водопровод по ул. „Добруджа” ще бъде прекъснато водоподаването на 22.10.2020 година /четвъртък/ от 9.00 до 16.00 часа в следните райони: централна градска част,   кв. „Студен кладенец”, складово- промишлена зона „Изток”,..

публикувано на 21.10.20 в 16:46

Хасан Азис: 21-ви октомври за нас е скъпа и вълнуваща дата

Пред паметника на освободителите се събраха официалните лица - областният управител Никола Чанев, заместник областния управител Севда Камбурова, кмета на Кърджали Хасан Азис, предедателя на общинския съвет Юсейн Ахме и духовните лица на двете регигии. След поднасянето на венците и поклонението си кмета Хасан Азис изнесе слово пред обществеността...

публикувано на 21.10.20 в 15:50

Никола Чанев: Леглата в Инфекциозно вече са заети

Областният у правител Никола Чанев след ритуала по поднасяне на венци в Градската градина заяви, че обстановката в Кърджали се утежнява. "За пореден ден отбелязваме рекорди. Леглата в инфекциозно отделение вече са заети, от вчера болницата в Момчилград приема пациенти". Чуйте в звуковия файл.

публикувано на 21.10.20 в 15:26
връх Средногорец - Родопската Шипка

Смолян празнува 108 години от своето Освобождение

Смолян празнува 108 години от своето Освобождение.  108 години ни делят от онези паметни 19, 20 и 21 октомври на 1912 година. станали разделителна линия между потисничеството и свободата в историята на родопския край. Поклон пред пълководския талант на полковник Владимир Серафимов - освободителят на Родопите, олицетворение на бойния дух на Българската..

публикувано на 21.10.20 в 14:51

Васил Визев: Арда изигра страхотен мач срещу Локомотив

Снощи Локомотив - Пловдив посрещна Арда - Кърджали в последната среща от 9-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора завършиха наравно 0:0. Това бе първи официален мач на АРДА след 24 дни, в които отборът имаше 16 заразени футболисти с коронавирус , а играчите на Николай Киров проведоха само 5 тренировки след задължителната карантина. Васил Визев..

публикувано на 21.10.20 в 14:35