Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата на "Арда бокс" заминават на първенство в Русе

Снимката е илюстративна.
Снимка: Валентина Иванова БНР Кърджали

Алина Несри е най-перспективната девойка в отбора на "Арда бокс". Момичетата тренират усилено в подготовка за предстоящото в Русе Държавно първенство за девойки и жени. Подробности от треньора Стоян Узунов, в звуковия файл:
Стоян Узунов: На 11 ноември започва кръг на първенството за девойки и жени в Русе. "Арда бокс" ще участва с няколко момичета.Едно от тях, Алина Несри, е доста изявена, с добри качества. Надявам се да бъде забелязана от треньорите на националния отбор и догодина да може да вземе участие и на международен ринг. Тя участва в категория 80 кг. Още е на 13 години, има много път да извърви, да участва в много състезания, да трупа опит. Когато навърши 18 години, вече ще е много добре развита и 100 процента готова за състезания.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Арда победи Хебър с 2:1 в Кърджали

Втори успех за АРДА (Кърджали) от началото на сезона след като победи с 2:1 Хебър (Пазарджик) във втората среща от 4-я кръг в efbet Лига. Двубоят се игра на Арена Арда късно в петък вечер. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов пропусна дузпа, но в 37-а минута Станислав Иванов вкара първото точно попадение във вратата на гостите и изведе..

публикувано на 09.08.24 в 23:27

АРДА води на Хебър в края на първото полувреме

АРДА води на Хебър с 1:0 в първото полувреме на мача от 4-ти кръг на efbet Лига след гол на Станислав Иванов в 37-та минута. Двубоят е на Арена Арда в Кърджали. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов не успя да преодолее вратаря на гостите Петър Дебърлиев в дузпа. В 37-та минута с точното попадение на Станислав Иванов домакините поведоха.

публикувано на 09.08.24 в 22:19

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч

Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява о тстрела на гургулица - на 3 гургулици на ловец. Този лов ще бъде разрешен само в събота. Това се налага заради опазване на вида, който..

публикувано на 09.08.24 в 17:46
В началото на юли жителите на Дрангово протестираха, за да запазят училището си

Училището в Дрангово няма да бъде закрито

Две основни училища в област Кърджали ще бъдат закрити и няма да приемат ученици за новата учебна година. Те са в кирковското село Старово и в чернооченското село Паничково. Основното училище в Дрангово, община Кирково, ще продължи да функционира и тази година. Това каза за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието в..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Отворено занятие по алпийска подготовка ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски в Смолян

101-виалпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. По време на занятието ще бъдат демонстрирани техники за спускане по алпийски „тролей”. Събитието е по повод Международния ден на младежта и се провежда със..

публикувано на 09.08.24 в 12:43

Президентът Радев: Най-подходящата дата за новите избори е 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  "Възлагам ви..

публикувано на 09.08.24 в 10:58

Спасиха турист паднал от стръмен скат

Четирима спасители от пожарната служба в Кърджали и двама полицаи от РУ – Кърджали са извадили туристка, паднала от стръмен скат при поход. Инцидентът станал малко преди 12 часа вчера на екопътека „Райски изглед“ в района на село Пъдарци. Операцията била извършена чрез алпийски способ. Двама от спасителите слезли при жената, закрепили..

публикувано на 09.08.24 в 10:54